SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

EEN GOED BEGIN Geert-Jan Waasdorp

Geert-Jan Waasdorp is de oprichter van de Intelligence Group, een Internationaal Data & Techbedrijf op het gebied van arbeidsmarkt- en recruitmentdata. Geert-Jan gooit regelmatig een steen in de vijver met opvallende, maar altijd op feiten, gebaseerde uitspraken over de arbeidsmarkt. 

1.

Hoeveel werklozen zijn er op 31-12-2021?

515.000

2.

Welk nieuw beroep gaat doorbreken in 2021?

Omscholingsadviseur.

3.

Gaat de arbeidsmarkt en/of solliciteren in 2021 door de Coronacrisis veranderen? 

Er broeit iets op de arbeidsmarkt. De huidige arbeidsmarkt staat op zijn laatste benen. Iedereen ziet dat het niet langer kan. Borstlap, Roemer, en elke weldenkend individu kan zien dat het overal knelt. De verschillen tussen hoog en laagopgeleid, vitaal en niet-vitaal, kansarm en kansrijk, randstad en provincie, tussen vast en flex. Terwijl de technolgische ontwikkelingen doorgaan en de profit- en bureauwereld in een steeds meer geoptimaliseerde A.I. arbeidsmarkt opereren, worden in de Haagse en academische realiteit achterhaalde en ouderwetse oplossingen die bewezen ineffectief zijn, nieuw leven in geblazen. Ergens op een zolderkamer wordt gewerkt een aan duurzame oplossing, die gedreven wordt door transparantie, data en skills. Misschien dat 2021 de zaak nog niet op z’n kop zet, maar ik verwacht wel dat er een start mee gemaakt gaat worden. 

4.

Als ik Wouter Koolmees was……

zou ik een klein deel (bijv. 1%) van de 1,4 miljard steken in ontwikkelingen op gebied van een WOZ op arbeidsmarkt (loopbaanAPK) en de data van het UWV openbaar maken. Daarvoor zou ik een aantal slimme profit bedrijven vragen (denk aan YoungCapital, Intelligence Group, LDC, Jobdigger) om het probleem op de arbeidsmarkt op te lossen voor alle Nederlanders. Praktische en werkbare oplossingen die mensen direct (in het heden) helpen. Ook zou ik tijd en geld investeren om meer grip te krijgen op de bijna miljoen buitenlanders die legaal in Nederland werken. Zij vallen nu buiten alle statistieken, terwijl hun impact op de arbeidsmarkt en werkloosheidsontwikkeling significant is. De andere 1,37 miljard die je vervolgens kan besparen, zou ik gebruiken om de 125.000 banen waar Aart van der Gaag die hard voor maakt te realiseren. 

5.

Ik wens iedereen in 2021…….

een eerlijke arbeidsmarkt, met gelijke kansen voor iedereen.

Naar de verwachtingen van Ester Leibbrand ->

Naar de startpagina van EEN GOED BEGIN ->

Naar de verwachtingen van Marcel Klok ->