SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes


Webinar over de carrièreswitch

Op 20 april gaf Cees tijdens de Nationale Sollicitatiedag(en) een webinar over een succesvolle carrièreswitch. Een webinar over wat er allemaal komt kijken bij een carrièreswitch. Een webinar vol met tips en voorbeelden.

Het webinar werd bekeken door 130 deelnemers en Cees kreeg weer enthousiaste reacties. Een kleine bloemlezing:

 "Dank voor je duidelijke uitleg."; "Dit is de tweede keer dat ik een webinar van u volg. Wederom was het weer helder."; "Een duidelijke, interessante webinar met handvatten en tips."; "Ik heb veel geleerd, lekkere bruikbare concrete tips."; "Ik realiseer mij nu dat ik meer ben dan mijn laatste beroep."; "Jouw webinar helpt mij om zelfvertrouwen op te bouwen en dat het ook echt mogelijk is om stappen te zetten naar een ander werkveld."

In het webinar kwamen ook de uitkomsten van een recente peiling onder 50 recruiters en HRM-ers uit het SollicitatieLAB-Opiniepanel over de carrièreswitch aan de orde. Het leverde behalve veel tips (zie afbeelding) ook interessante inzichten op.

Het webinar is inmiddels terug te kijken op youtube en op verzoek sturen we je de sheets van de presentatie toe

Wil je de presentatie ontvangen ->

Het webinar terugkijken-> 

Een carrièreswitch?

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Veel banen verdwijnen, maar gelukkig komen er ook weer nieuwe banen. Ook ben je natuurlijk meer dan je laatste beroep. Veel vaardigheden en skills zijn ook in een ander beroep te gebruiken.

Het UWV heeft een mooi overzicht gemaakt voor 54 beroepen met een ruime arbeidsmarkt en welke overstappen vanuit die beroepen vaak worden gemaakt. Geen eindige lijst, maar wel een mooie lijst per inspiratie.

Als SollicitatieLAB hebben we al veel mensen begeleid bij een carrièreswitch of een overstap na een ander beroep. Cees werd onlangs geïnterviewd door AD-werkt en gaf een aantal do's and don'ts.

Interview met Cees over tips bij het maken van een overstap ->

De Overstap-beroepen van het UWV ->
 

Begeleiding bij je carrièreswitch?

 

Wil jij een carrièreswitch maken maar weet je niet precies naar welk beroep, twijfel je over een loopbaanoverstap of wil de overstap niet echt lukken, dan is het handig om begeleiding te zoeken. 

Een carrièreswitch is namelijk niet iets dat je zo maar even doet. 

Cees heeft de afgelopen jaren veel personen begeleid bij een succesvolle switch naar ander werk. Elk traject is anders, daarom begint elk traject met een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek.


In dit gesprek verkent Cees vanuit jouw persoonlijke situatie de mogelijkheden van een switch en hoe hij jou het beste kan ondersteunen bij het realiseren van de switch. Het kennismakingsgesprek is ook bedoeld om te kijken of er een wederzijdse klik is. Is de klik er, dan zal Cees aangeven hoe hij denk dat het begeleidingstraject er in jouw situatie er uit kan zien.  

Het traject is dus geheel afgestemd op jouw situatie.  

Vervolgens gaan we aan de slag. De sessies (circa 1,5 uur) zijn intensief en vragen ook van jou de nodige zelfwerkzaamheid.  Elk traject is dus anders en kan de volgende elementen bevatten:  Sterkte-zwakte-analyse van jezelf, kansen in kaart brengen,  Switch-beroepen verkennen, haalbaarheid in kaart brengen, opstellen van een switch plan, Hoe ontbrekende kennis en ervaring aanvullen, Hoe in beeld te komen bij je toekomstige werkgevers,  Netwerken etc. Natuurlijk zorgen we ook dat je cv en je LinkedIn worden toegesneden op de jouw voorgenomen switch. 

Als coach is Cees pragmatisch, recht door zee en brengt hij naast zijn kennis van de arbeidsmarkt, zijn ruime ervaring in.

Belangstelling? Neem dan gerust contact op met Cees, telefoon 06 53 790 492