SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van het jaar 2020  

De 12 cv's van de maand van 2020 en de 12 winnaars van de publieksprijs gaan uitmaken welk cv, Het cv van het jaar 2020 gaat worden. 

Inmiddels zitten we in de 2e ronde. Er zijn nog 12 cv's in de race. In de 2e ronde wordt duidelijk welke 6 cv's doorgaan naar de grote finale. Ook jij kan stemmen.

Woensdag 3 februari maken we in een webinar op de Nationale dag van het cv het cv van het jaar 2020 bekend.

Naar de speciale cv van het jaar pagina ->EEN GOED BEGIN 2021

Het is inmiddels een mooie traditie. 

In het nieuwe jaar laten we de 21 eerste dagen van 2021, elke dag een arbeidsmarkt-deskundige/betrokkene aan het woord over zijn/haar verwachtingen voor de arbeidsmarkt in 2021. 

Elke dag een andere deskundige/betrokkene, maar steeds dezelfde 5 vragen. Het levert vast een aantal verrassende inzichten op.

Naar EEN GOED BEGIN 2021->Het cv van de maand december

De laatste loodjes van een bijzonder jaar. Dat geldt ook voor de cv van de maand verkiezing. Lockdown of geen lockdown, de verkiezing ging door. Het cv van de maand december was de laatste mogelijkheid om bij de 24 cv's te komen die eerdaags gaan strijden om de titel cv van het jaar 2020.

Dat laatste is Annelies Jansen uit Hoogeveen en Jochem van Drimmelen gelukt. He cv Annelies werd het cv van de maand december en het cv van Jochem won de publieksprijs.  

De komende tijd staat natuurlijk in het teken van de cv van het jaar 2020 verkiezing, waaraan beide cv's meedoen. Inmiddels hebben we de feedback van de jury bij de cv's geplaatst

Ik ben erg benieuwd naar de uitslag en de feedback ->

Ik wil eigenlijk zelf ook wel een keertje meedoen->


Webinar "Je cv anno 2020" terugkijken

10 november was het Nationale Sollicitatiedag. De collega's van Sollicitatiedokter organiseerden die dag een groot aantal gratis webinars. en Cees was gevraagd een webinar te verzorgen over het cv. In het webinar ging Cees, aan de hand van de 5 genomineerde cv's voor het cv van de maand oktober, in op de laatste ontwikkelingen rondom cv's

Ruim 400 deelnemers kregen veel nuttige tips en wij veel enthousiaste reacties. Heb je het webinar gemist? Geen nood, het webinar is terug te kijken. Tevens heeft Cees de belangrijkste tips in een handig documentje vervat, dat we je graag toesturen per mail.

Het webinar "Je cv anno 2021" terugkijken ->

Ik wil graag de tips voor "Een cv anno 2021" ontvangen ->


Overstappen naar een ander beroep

De arbeidsmarkt is snel aan het veranderen. In sommige sectoren (bijvoorbeeld de luchtvaartsector of de horeca) dreigen sinds de Corona-crisis veel banen te verdwijnen. In andere sectoren was dit door bijvoorbeeld de digitalisering al langer aan de gang. Het overstappen naar een ander beroep kan dan een oplossing zijn. 

Het UWV kwam laatst met een mooie lijst van overstapberoepen voor beroepen waar de arbeidsmarkt ruim is. 

Als deskundige in het begeleiden van mensen die willen overstappen, werd Cees laatst geïnterviewd door AD-werkt. Natuurlijk gaf hij de nodige tips

Voorbeelden van overstap-beroepen ->

Het interview met Cees over de do's en dont's bij een overstap ->


De arbeidsmarkt is aan het veranderen.

Het is de vraag die we veelvuldig krijgen: "Wat denken jullie dat de Corona-crisis gaat betekenen voor het vinden van een nieuwe baan in mijn beroep?" 

Inderdaad de arbeidsmarkt is aan het veranderen door de Coronacrisis. Wil je weten wat je kansen zijn? Wij hebben het per beroep op een rijtje gezet.

De kansen op de arbeidsmarkt per beroep ->Cees in de Expert-Estafette van Werkblad-Magazine

Cees werd onlangs geïnterviewd door het Werkblad Magazine in het kader van hun expert-estafette. De kop is veelzeggend: "Is uw cv al PRET, het gaat om de inhoud"

Nu heeft het Werkblad maar een beperkt aantal woorden per item, maar daar hebben we bij SollicitatieLAB geen last van. Dus hebben wij het totale interview met Cees, waarin veel tips voor je cv.

Naar het uitgebreide interview met Cees ->

Meer SollicitatieLAB in de media ->


 Welkom bij SollicitatieLAB!

Als SollicitatieLAB zijn we  succesvol in het begeleiden van mensen naar een nieuwe baan. We zijn betrokken en oprecht. Maar ook met een eigen stijl, waarin we confronterend zijn als het moet, maar altijd toewerkend naar een oplossing. Oplossingen ingegeven door onze ervaring, maar ook gebaseerd op feiten en kennis van de arbeidsmarkt. 

We hebben een werkwijze waarin de persoon centraal staat. Misschien daarom wel, zijn 90% van onze trajecten succesvol en eindigen in een baan. Meer weten over SollicitatieLAB en wat we voor jou kunnen betekenen, bel ons gerust en/of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tot snel.

Cees Bakker (Telefoon: 06 537 90 492)

of per mail info@sollicitatielab.nl