SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

 

De CV VAN HET JAAR 2019 verkiezing

Ben jij ook zo benieuwd welk cv het beste cv van 2019 wordt? 

Inmiddels zijn de 6 finalisten bekend.

in de finale is het woord aan de vakjury XXL (met daarin een groot aantal juryleden van het afgelopen jaar). Zij kiezen het cv van het jaar 2019 uit de overgebleven cv's. Vrijdag 24 januari maken we het winnende cv bekend.

Ik ben benieuwd naar de 6 cv's finalisten ->

Ik wil volgend jaar ook graag meedoen en 

doe daarom graag mee aan de cv van de maand januari verkiezing ->EEN GOED BEGIN 2020

Ook in 2020 hebben we natuurlijk de eerste 20 dagen van het jaar, onze serie EEN GOED BEGIN. We zijn traditiegetrouw op 1 januari begonnen met Rob Witjes 

Naar de serie EEN GOED BEGIN ->

Moeilijk vervulbare vacatures

Laatst zagen we een lijstje met moeilijk vervulbare vacatures op landelijk niveau per sector. Misschien ook goed om te weten dat in 32% van de gevallen op dit soort vacatures mensen worden aangenomen die qua scholing of opleiding niet helemaal aan de eisen voldoen. Bedrijven zorgen dan voor een opleiding on the job.

Naar de lijst met moeilijk vervulbare vacatures->

Overzicht spanning op de arbeidsmarkt per beroepsgroep ->


Cees in de Expert-Estafette van Werkblad-Magazine

Cees werd onlangs geïnterviewd door het Werkblad Magazine in het kader van hun expert-estafette. De kop is veelzeggend: "Is uw cv al PRET, het gaat om de inhoud"

Nu heeft het Werkblad maar een beperkt aantal woorden per item, maar daar hebben we bij SollicitatieLAB geen last van. Dus hebben wij het totale interview met Cees, waarin veel tips voor je cv.

Naar het uitgebreide interview met Cees ->

Meer SollicitatieLAB in de media ->


Krap, Krapper, Krapst!

Iedereen heeft het maar over de overspannen arbeidsmarkt, maar geldt dat nu voor alle beroepen? Als SollicitatieLAB gingen we op onderzoek uit. We hebben per beroepsgroep de spanning op de arbeidsmarkt inzichtelijk gemaakt. En ja, de spanning is in 2019 over het algemeen toegenomen, maar er zijn ook beroepsgroepen waar de arbeidsmarkt ruimer is geworden.

Ik ben wel benieuwd voor welke beroepsgroepen de spanning op de arbeidsmarkt is toegenomen en waar juist niet ->


Een gat in je cv

Het is altijd lastig, een gat in je cv. Onlangs werd Ton geïnterviewd over wat te doen bij een gat in je cv door bijvoorbeeld ziekte.

Ik wil graag het interview met Ton even lezen ->

      Ik wil eigenlijk wel meer weten over hoe ik het beste kan omgaan met een gat in mijn cv ->


 

 

 

Het cv van het jaar 2018 

Zarina Ardjoen uit Breda is met haar cv de grote winnaar geworden van de CV VAN HET JAAR 2018 verkiezing. Zowel de jury als het publiek kozen haar cv tot het beste cv van 2018.

Ik ben benieuwd naar de uitslag ->

Interviewtjes met de 6 finalisten ->

De 18 beste cv's van 2018 ->

Ik wil zelf een keer meedoen aan het cv van de maand ->

 

 

Een goed begin

Ook dit jaar begonnen we het jaar met de serie EEN GOED BEGIN. De eerste 19 dagen vroegen we 19 arbeidsmarkt-deskundigen en betrokkenen naar hun verwachtingen voor 2019. Elke dag iemand anders over o.a. de vraag: "Als ik Wouter Koolmees was, zou ik .......

Ik ben erg benieuwd naar hoe deskundigen tegen 2019 aankijken

Ook Cees en Ton van SollicitatieLAB keken vooruit naar 2019We stonden (weer) in de krant

Als SollicitatieLAB worden we regelmatig gevraagd onze mening te geven over onderwerpen die samenhangen met solliciteren. Bijvoorbeeld over:

        "hoe te zorgen dat jouw cv er met kop en schouders bovenuit steekt" ->

"7 lastige sollicitatievragen" ->

Meer SollicitatieLAB in de media ->Welkom bij SollicitatieLAB!

Als SollicitatieLAB zijn we  succesvol in het begeleiden van mensen naar een nieuwe baan. We zijn betrokken en oprecht. Maar ook met een eigen stijl, waarin we confronterend zijn als het moet, maar altijd toewerkend naar een oplossing. Oplossingen ingegeven door onze ervaring, maar ook gebaseerd op feiten en kennis van de arbeidsmarkt. 

We hebben een werkwijze waarin de persoon centraal staat. Misschien daarom wel zijn 90% van onze trajecten succesvol en eindigen in een baan. Meer weten over SollicitatieLAB en wat we voor jou kunnen betekenen, bel ons gerust en/of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tot snel.

Cees Bakker (Telefoon: 06 537 90 492)

Ton Vermin (Telefoon: 06 269 46 198) 

of per mail info@sollicitatielab.nl