SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Corry


Terug naar de cv van de maand home-page ->


De feedback van de jury bij het cv van Corry

Eigenlijk weinig op aan te merken. Het is duidelijk en overzichtelijk. Werkervaring komt er goed in terug. Maar qua styling valt er zeker nog wel winst te halen. De logo’s van werkgevers ziet er netjes uit! Haar naam bovenaan de cv mag er meer uitspringen.

Een cv met een leuke foto. De logo’s geven een kleurrijk effect, maar in mijn opinie is de werkplek minder belangrijk dan de ervaring die je er hebt opgedaan. Hiermee bedoel ik niet dat je meer vaardigheden aan zou moeten geven: kijk goed per rol waar op je solliciteert wat er relevant voor je cv. In je motivatiebrief kun je uiteraard ook nog een en ander toelichten. Voor een cv geldt over het algemeen ‘less is more’. Beperk je tot voor de functie relevante informatie.

Een rustige en gestructureerd profiel. Het cv straalt met name georganiseerde structuur uit. Je hebt helder geformuleerd wat je werkzaamheden inhielden wat de beeldvorming stimuleert, hartstikke goed!

Het cv komt wat  “hokkerig” over, maar misschien belangrijker dat hokkerige past niet helemaal bij jou als persoon. Je bent tenslotte een verbindend mensenmens op zoek naar een baan waarin je meer kunt betekenen voor de mens. Ik kan me voorstellen dat je, met een andere opmaak, je eigen identiteit wat meer kunt vertalen in je cv. Kijk maar eens op internet er zijn daar formats te vinden/te koop die beter jou als persoon passen.

Een cv met een leuke profielfoto. Ook leuk de kaders om de werkervaring en de logo’s van de bedrijven.

De punten achter werkervaring, diploma’s, referenties en computervaardigheden zou ik weghalen, dit zijn geen zinnen. Het geeft alleen aan welke informatie je daar gaat verstrekken. Bij werkervaring hanteert Corry in het begin in de kaders een opsomming van functie, organisatie en dan de werkzaamheden die zij heeft gedaan. Dit veranderd bij werkgever ‘Thebe/De Vloet’. Ik zou dit ook bij deze werkgevers zo weergeven.

Bij de afkortingen van de computervaardigheden misschien uitschrijven wat de volledige naam van het softwarepakket is, tenzij dit bekend is in de branche waar Corry nieuw werkt zoekt.

Kijk, hier word ik nu blij van. Duidelijke inhoud. Wat je kan, gedaan hebt, verantwoordelijkheden etc.

Tip: Ik vind de layout wat rommelig (veel kleur / blokjes) maar de inhoud telt en die is top! Daarnaast is er een pagina 3 (zonder inhoud) dus wat slordig. Komt waarschijnlijk doordat je een word-bestand hebt ingestuurd. Bij een word-bestand is hoe de lezer je cv ziet, afhankelijk van de instellingen van de pc van de ontvanger. Je kan beter een pdf versturen, de ontvangers ziet dan je cv in de door jou gewenste layout.

Een leuk cv met ook hier alle logo’s van de organisaties. Dit vergroot de herkenbaarheid. Mooie heldere foto en een leuke, persoonlijke en onderscheidende samenvatting.

Tips: pagina 3 is leeg -> weglaten. Verder er staan geen jaartallen bij behaalde diploma’s vermeld. Het is wel fijn te weten hoe recent/paraat de kennis is van de verschillende trainingen en opleidingen. Je gebruikt een heel klein lettertype -> echt lastig leesbaar achter een beeldscherm. Ook de kleurencombi van je profiel ben ik niet zo weg van, maar dat is persoonlijk (bruin/blauw/terra).

Leuke, spontane foto (achtergrond wellicht wat donker). Overzichtelijk cv en een goed gebruik van logo's.

Ik zou jaartallen bij de opleidingen vermelden. Gelet op de opleidingen en verschillende functies, kan het helpen om expliciet te vermelden wat je zoekt.