SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van WouterTerug naar de speciale cv van de maand pagina ->

De feedback van de jury

Ik zou hem aan tafel willen hebben, als ik iemand met dit profiel zocht. “Ervaren manager corporate banking”. Fijn, zo is meteen helder wat je te bieden hebt. Als je een stapel cv’s voor je hebt waar je een shifting in moet maken, leg je deze op de stapel: nader te bestuderen.

Helder en overzichtelijk cv. De lay-out oogt prettig en de koptekst met foto geven meteen een goede indruk, waardoor ik verder wilde lezen. De bullets en vinkjes zorgen ervoor dat je snel ziet wat je gedaan hebt en wat je resultaten waren. Dat vinden recruiters prettig.

Verbeterpunten: Mijn aandacht blijft even steken bij “persoonsgedreven”. Wat is dat? Het antwoord dat je hier nu op geeft, zou ik gebruiken. Of weglaten, tenzij het van belang is voor de functie die je ambieert.

In jouw branche zijn de termen die je gebruikt wellicht heel gangbaar. Ik werk in de “softe sector” en lees graag de columns van Japke d Bouma over kantoortaal. Vanuit mijn perspectief, gebruik je teveel containerbegrippen en populaire anglicismen. Daar zou ik nog eens kritisch naar kijken en zien of je sommige eigenschappen ook begrijpelijker kunt schrijven. Daarmee laat je wat zien van je communicatieve vaardigheden en hoef je dat ook niet te vermelden onder “vaardigheden”.

“…gecombineerd met zijn klant gedreven mindset…” Schrijf niet in de 3de persoon: het gaat over jou. Ik zou daarom kiezen voor “een klantgedreven…” of “mijn”.

En even muggenziften: klantgedreven schrijf je aan elkaar. 😊 Check je cv even op spatiefouten. Als je gewend bent om veel in het Engels te lezen en schrijven, gaat dat wel eens mis.

Het profiel kan puntiger in bullet points, dan leest het gemakkelijker; Het cv is erg gericht op manager in banking: als de kandidaat zich ook breder beschikbaar zou willen stellen, zou ik het cv inhoudelijk daar iets op aanpassen; Als je het cv print is het niet gelijk helder wat de voorkant en de achterkant is. Ik zou de bovenkant op de tweede pagina kleiner maken, zonder foto (dus een kleinere headline). 

Een cv met een mooie zakelijke lay-out; Het is gelijk duidelijk wat Wouter zoekt;  

Het profiel is sterk verwoord. Ook een goed inhoudelijk cv. De verwoordingen en omschrijvingen zijn duidelijk. Ook een erg duidelijke structuur en layout. Toch een tip:  Opleidingen zijn minder relevant voor hem nu, deze kan dus van de hoofdpagina af

Netjes en overzichtelijk cv met een logische opbouw. Ook een goed lettertype en prettig ogende regelafstand . Het cv is congruent met het type werknemer dat met zijn achtergrond verwacht mag worden. Echt top alle relevante info op 2 A4-tjes. Toch nog een tip: 2x een foto is overbodig. Een foto op de 1 e pagina volstaat.

Een overzichtelijk en zakelijk cv, Passend bij de branche. Ik mis wel een persoonlijke touch, tenslotte neem ik niet alleen een functionaris aan, maar ook een mens van vlees en bloed,

Een minimalistisch maar toch stijlvol vormgegeven cv. Het cv wordt daardoor overzichtelijk. Ook goed in dit cv de referenties en dat opleiding en cursussen apart worden benoemd. Ook worden zijn behaalde resultaten hoed neergezet. Een goede foto maakt het geheel compleet. 

Het cv komt zakelijk, professioneel, krachtig, senior en overzichtelijk over! Ik mis wel de leeftijd.Ook wil ik graag weten bij welke instituten hij zijn cursussen heeft gevolgd, Het is een strak cv en zakelijk cv, daardoor wel iets minder persoonlijk.

Sterk aan dit cv: op elke bladzijde zijn persoonsgegevens en in 2 pagina's een goed overzicht van de relevante informatie en de behaalde resultaten.

Helder, kort en bondig cv , nodigt uit om door te lezen. Een professionele een sympathieke foto, maar geen geboortedatum. Puntje van kritiek: De profielbeschrijving in hij-vorm. De ik-vorm vind ik echt sterker. Overigens een wel overtuigende profielbeschrijving op vakinhoudelijkheid en gedrevenheid.

Hij profileert zich als manager corporate banking; wat voor type manager is Wouter? Zou mooie aanvulling kunnen zijn. Noot: ik zie deze later op terug op pagina 2; ik zou deze in profielbeschrijving meenemen. Ook sterk: Duidelijk onderscheid tussen taken/verantwoordelijkheden en behaalde resultaten.