SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van TinaTerug naar de cv van de maand home-page ->


Feedback van de jury bij het cv van Tina

 • Het cv ziet er keurig uit, netjes uitgelijnd en verzorgd. Je foto toont een actieve open houding en dat is heel positief. Ook goed dat je het cv indeelt op functies, het wordt daardoor overzichtelijk en vlot leesbaar. Ook leuk de indeling in heden en verleden: geeft snel goed beeld. De bijzondere ervaringen vind ik heel goed gevonden en maakt me nieuwsgierig (en nieuwsgierig maken  is goed in een cv).  Verbeter punten voor dit cv: Signalerend is natuurlijk een competentie maar interessanter is wat je met het signaal doet. Vanaf wanneer werk je bij je huidige werkgever?  Dat kon ik niet vinden.
 • Pluspunten in dit cv: cv op 1 pagina;  Heden bovenaan;  Rustige lay-out; + Bij opleidingen vermeld of diploma is gehaald; + Leuk dat hobby’s vermeld zijn ; Geen spelfouten;  Fijn dat er een beknopte samenvatting van taken zichtbaar ik bij huidige werk. Verder een nette zakelijke foto en een linkje naar LinkedIn is echt van deze tijd! (Tip, zorg ervoor dat er een hyperlink aan toegevoegd is zodat iemand er gelijk op kan klikken) 
 • Verbeterpunten voor dit cv: Het cv in pdf opslaan, het is nu een word-cv en dan is de layout afhankelijk van de instellingen van de pc van de ontvanger. Bij pdf geldt altijd They see what you sent. De functietitels van verleden zijn niet helemaal duidelijk  en ik mis de maanden in de werkervaring. Door maanden toe te voegen wordt nog beter zichtbaar hoelang iemand ergens werkzaam is geweest bijv. 11-2010 tot 03-2011 i.p.v. 2010 – 2011 (dit laat een jaar zien terwijl het eigenlijk maar een aantal maanden zijn geweest). 
 • Tip: Je zou nog een schaal kunnen toevoegen aan computervaardigheden en talen (basis/ ervaren etc.)
 • Een goede foto en een goed persoonlijk profiel. Ook goed dat ze aangeeft dat ze van de gevolgde opleidingen een diploma heeft, De werkzaamheden zeer puntgewijs beschreven. De taken verder uitschrijven zou het cv sprekender maken.
 • Mooi cv met de gekleurde verticale balk. Goed profiel. Goed hoe je werkgevers ‘samenvoegt’ onder een functie. Vrij veel tekst op 1 A-4tje en regels dicht op elkaar bij je werkervaring, dit komt wat propperig over.  Voor een betere leesbaarheid zou je de werkzaamheden in rijtjes met bullets kunnen weergeven. 
 • Werkzaamheden van meer dan 15 jaar geleden kun je weglaten, tenzij het heel relevant is voor jouw sollicitatie. Heden: vanaf wanneer werk je daar?? Dit roept vragen op, wanneer er sprake is van een gat in je cv, dan gewoon de reden van het gat vermelden.
 • Doe je cv liever in PDF, dan weet je dat de opmaak altijd behouden blijft.
 • Overzichtelijk en fris format. Ook een vrolijke en vriendelijke foto. Op basis van je persoonlijk profiel dacht ik dat je hulpverlener bent en daar een baan in zocht. Uit je werkervaring maak ik op dat je met name customer service functies hebt gehad. Dit zet mij op het verkeerde been. Wat wil je?
 • Tip: Heden/verleden weghalen en 'gewoon' een opsomming van je werkervaring met je taken puntsgewijs opgesomd. Je hebt de ruimte, maak daar gebruik van voor de overzichtelijkheid.
 • Kijk! 1 pagina. Prima gedaan. Het gaat een klein beetje ten koste van de grote van de foto, want de houding is prima, maar het kost mij moeite om je te leren kennen. Daarvoor is de foto gewoon te klein. Het gebruik van kleur is goed. De profieltekst ook, zeker in combinatie met de werkervaring. En die combinatie is gemakkelijk te maken omdat deze dicht bij elkaar staan vermeld. Het is jammer dat het verschil in grote van het gebruikte lettertype er voor zorgt dat het cv toch rommelig oogt. Je zou niet willen dat mensen denken dat je slordig of gehaast bent (aanpassen dus). 
 • De opsomming van werkgevers zo onder elkaar neemt eigenlijk ook teveel ruimte in. Ruimte die je beter kan besteden aan bijvoorbeeld de foto. De keuze voor titels als heden en verleden en bijzondere ervaringen maken je nieuwsgieriger en zijn erg duidelijk. Door goed gebruik te maken van het blauwe vlak en de overige witte ruimte heb je alle benodigde informatie in het cv kunnen verwerken. Wanneer je 2 pagina's gebruikt, kan je meer aandacht besteden aan de vormgeving en jouw persoonlijke stijl wellicht ook meer in beeld laten terugkomen.


Reacties van stemmers bij het cv van Tina

 • Kort, duidelijk en krachtig cv.
 • Origineel dat heden en verleden.
 • Mooi sprekend cv.