SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Lieke Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->


De feedback van de jury

Een goede foto en de dikgedrukte woorden maken het cv overzichtelijk. Ook goed de uitleg bij de laatste werkervaring als productiemedewerker naaiatelier. Dit roept anders vragen op. Ook leuk dat ze haar successen heeft omschreven.  Mij is nog wel  onduidelijk wat ze zoekt in een nieuwe baan. Ook vind ik het cv veel tekst hebben en de werkervaring loopt qua jaren veel door elkaar heen. Verder vraag ik mij af, wat is haar beschikbaarheid in uren per week. 

Een cv met een mooie uitstraling, een overzichtelijke indeling en ook prettig leesbaar. He cv geeft een  goed beeld van de persoon.

Altijd fijn als de relevante informatie op 2 A4-tjes kan, maar hier krijg ik de indruk dat de info in 2 A4-tjes is geperst. Dit resulteert in een rommelige/drukke layout en maakt het cv niet overzichtelijk. Ook redelijk veel tekst, dit kan echt bondiger. Ook veel  begrippen in Bold, waardoor de (waarschijnlijk) beoogde attentiewaarde verloren gaat.  Extra attentie waarde creëren via Bold is uitsteken, maar probeer dit te beperken tot de belangrijkste items . 1 per alinea zou ik zeggen. Nog even voor de volledigheid het cv bevat een typefout: ‘’toesprak’’ i.p.v. ‘’toespraak’’ .

Een creatief cv, waarin de vaardigheden en werkervaring goed worden uitgelegd. Je passies brengen het cv tot leven. Min punt is dat je erg veel tekst nodig hebt en het cv weinig wit bevat. Dit zorgt ervoor dat het een tikkeltje onoverzichtelijk is. Ik zou of kiezen voor 3 pagina’s of nog beter schrappen in de tekst. Zodat het cv luchtiger wordt en daarmee toegankelijker.

Familie en vrienden als referentie zou ik niet doen.

Als je het cv print, dan blijkt de layout niet A4 formaat is maar vierkant; dat heeft als lezer niet mijn voorkeur;   Dit heeft ook als effect dat alle informatie op een relatief klein stuk wordt gepresenteerd, waardoor je erg moet zoeken waar wat staat; een zoekplaatje;  Ik zou het gewone staande A4-formaat gebruiken.

De vraag is of je met dit cv gelijk op de goede stapel komt: het is niet heel makkelijk scanbaar voor een recruiter;  ik mis bijvoorbeeld een korte headline die goed opvalt en waarin duidelijk staat wat je zoekt. Maak het de lezer makkelijker;   Ik vind het vermelden van de werkervaring als productiemedewerker verwarrend en de andere ervaring teniet doen. Het is positief dat je van alles wilt aanpakken, maar ik weet niet of ik het zo zou presenteren.  

Een creatief cv en er is duidelijk veel aandacht aan besteed;  Het is een cv dat zeker zal opvallen. 

Een cv met een hele goede introductie: ik ben meteen geïnteresseerd in wat je doet. De regel erboven mag wat mij betreft weg of op een andere plaats, zodat de aandacht van de lezer meteen gaat naar je verhaal, o.a. over De Goede Tas. 

Ook leuk dat je links geplaatst heb naar artikelen e.d. over je werk. Ik zou niet teveel uitweiden over de reden dat je nu niet met je onderneming bezig bent, of over je verhuizing en reden dat je weer werk zoekt. Dat is niet interessant voor de werkgever, die moet beslissen om jou wel of niet uit te nodigen. Je kunt het wel vertellen natuurlijk maar je moet eerst aan tafel zien te komen. 

Sowieso zou ik je teksten iets inkorten. Concreter maken en alleen vetgedrukte letters gebruiken als het nodig is. Ik snap dat je duidelijk wilt zijn maar het kan ook irriteren. Ik zou bij “Wat anderen zeggen” de mening van familie en vrienden weglaten. Die is nl niet objectief en niet relevant voor een werkgever. 

Groene kleur = treffend, onderschrijft haar boodschap, evenals emoticons recycle-teken, globe, duimpje en hart. Aan de ene kant wordt het mij als lezer heel duidelijk waar ze voor staat; een groene, mooiere leefomgeving. Anderzijds is het mij niet duidelijk wat ze nou echt te bieden heeft en wat ze ambieert. Ik vraag me af wie haar doelgroep is voor wie ze het cv schrijft.

Het cv is lastig te lezen omdat er heel veel informatie op staat in drie delen, lezend van links naar rechts; daardoor word je als lezer afgeleid. Maak je profielbeschrijving concreter; dit ben ik, dit is waar ik goed in ben en dit is wat ik ambieer.

De creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid straalt er vanaf! Het is wel erg zoeken waar welke informatie te lezen/vinden. Het cv geeft daardoor een een onrustige en drukke indruk. Ik geeft toch de voorkeur om van boven naar beneden te lezen, zoals bij de meeste cv's)

Ik krijg een positieve uitstraling/indruk van haar en ze heeft lef vanwege uitspraak als 'werkloos zijn is ideaal...' Leuk item ' wat zeggen anderen', toch blijft onduidelijk wat ze nu wil doen of wat ze nu precies doet? Is StudioXL (blijkbaar) haar eigen bedrijf? Wat voor bedrijf is dat dan precies, wat voor omvang etc? Wees explicieter.

Sterk in dit cv de uitleg van haar 'gat' in haar cv. Een gaat is niet erg als je het maar van een toelichting voorziet. In dit cv zie je gewoon dat haar hobby/passie haar werk is!