SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van AnitaTerug naar de speciale cv van de maand pagina met de cv's van de andere genomineerden ->


Dit vinden de stemmers op de website van het cv van Anita

De manier van schrijven laat haar passie voor het werken met dieren duidelijk zien.

Anita lijkt mij een enorme doorzetter, ze verandert niet snel van baan... 

Een goed cv en deze meid weet wat ze wil!

Het is overzichtelijk, helder qua boodschap en uitnodigend voor een gesprek!

Anita is heel spontaan en super gemotiveerd ! Duidelijk en helder geschreven. Ze weet nu wat ze wil en dat maakt ze heel duidelijk in haar CV.

Feedback van de verschillende juryleden

Goede rustige kleuren gebruikt. Het cv ziet er zakelijk uit. Je hebt ook goede buttons gebruikt bij de personalia. Ook sterk de uitgebreide omschrijving bij kwaliteiten. Hierdoor wordt duidelijk wat je zoekt. Over zoeken gesproken, ik heb geprobeerd je te vinden op LinkedIn. Dat is niet gelukt, maak het mij gemakkelijk en neem een link op naar je LinkedIn-profiel. Zonder LinkedIn ben je tegenwoordig niet meer zichtbaar. Je begint je cv met opleidingen. Ik zou beginnen met werkervaring, daar ben ik toch echt het meest benieuwd naar.Draai bij werkervaring ook de volgorde om. Begin met je meest recente baan en eindig met je eerste baan.

Foto is sympathiek, niet-standaard, maar wel relevant voor wat je doet. Een zeer persoonlijk profiel, leuk om te lezen, goede persoonlijke voorbeelden in je Kwaliteiten en ervaringen dierverzorigng. Je snapt als lezer waar je hart ligt, waar je goed in bent en waar je naartoe wilt.

Ik vind het een goede beslissing om met je opleidingen te beginnen, omdat je recente opleiding het beste laat zien waar je nú naartoe wilt. Je werkervaring: goed om te kiezen voor verhalend vs. bullets. Juist het verhalende geeft het kleur en laat de doorgaande lijn zien in je levensloop.

Ook voor dit cv een paar tips. Zet in je werkervaring ook het meest recente bovenaan. Nu zie ik als eerste "Cateringmedewerker", terwijl "Katten/hondenverzorger" natuurlijk eruit moet springen. Bovendien had ik het niet meteen door, omdat je opleidingen wel in volgorde van recent naar oud staan. Bij Vaardigheden: check de weergave in pdf. Bij mij in de pdf zijn alle zes maal vijf bolletjes grijs. Dat is vast niet de bedoeling...

Ook een aandachtspuntje in dit cv is de spelling en interpunctie: bij Interesses: alles met beginhoofdletter, "lokatie" > "locatie", "mbt"> "m.b.t. , "Harmelen. (vrijwilligerswerk)" > "Harmelen (vrijwilligerswerk)."

Foto; een goede foto wanneer haar zoekfunctie in de richting is waar ze met dieren gaat werken. Anders zou mijn advies zijn om een andere foto op het cv te zetten. Bij het persoonsprofiel; ik mis een persoonlijke omschrijving van Anita, wel benoemd ze haar competenties, maar na een uitgeschreven persoonsprofiel spreekt vaak meer aan dan allen het benoemen van competenties

Aandachtspuntje bij werkervaring; erg veel taken benoemd, het omschrijven van taken kan krachtiger, puntsgewijs leest voor de ontvanger prettiger! 

Een leesbaar cv met een leuke foto die past met je gewenste situatie. Ik vind een volgorde, persoonlijk profiel, werkervaring en dan opleiding ook voor jouw cv beter. Nog 2 tips: probeer je persoonlijke tekst meer te concretiseren en zet boven je cv de gewenste functietitel, dan is da direct duidelijk.

Een mooie persoonlijke toelichting maakt dit cv opvallend evenals de foto met dier (in dit geval goed). Ook goed om te doen is het vermelden van lopende studies (geeft ambitie aan). Tip: 1 jaar MAVO.

Een cv met frisse kleuren, een persoonlijke foto en een goed persoonlijk profiel. Met name haar beweegredenen maken het heel fijn om haar cv te lezen.

Toch heb ik een aantal tips. Wat mij betreft de verkeerde volgorde: eerst werk, dan opleidingen. Ook onvoldoende info over wat het werk was of welke vaardigheden ze inzette of heeft geleerd. Als lezer wil ik precies weten wat je gedaan hebt of eigenlijk hoe je het werk hebt gedaan. Verder zie ik een aantal schrijffoutjes en zie ik verkeerd afgebroken regels. Laat je cv altijd nog door iemand anders lezen, op een gegeven moment ben je woordblind.

Ik zou als ik Anita was mijn cv starten met de kwaliteiten en ervaringen waar ze nu mee eindigt. Het geeft een goed en sympathiek beeld, en laat goed zien wat ze zoekt. Dat was me eerder een beetje onduidelijk. Daarnaast kan ze haar werkervaring beter omdraaien (laatste werkervaring eerst), dat maakt haar cv sterker. Ik denk ook dat de laatste twee opleidingen weggelaten mogen worden, deze zijn niet meer relevant voor de richting die ze wil volgen.

De geboorteplaats is populair deze ronde haha maar hier ook nationaliteit. Ik vind eigenlijk dat dit nooit vermeld mag/moet worden. Wat moet een werkgever er mee? Wat wil jij er mee?

Opleidingen, ik ben benieuwd wanneer je deze verwacht af te ronden, wellicht er bij benoemen.

Qua layout, snap ik dat je met de opleidingen begint, meest recent, maar doe dat ook met je werkervaring, de lopende banen, boven aan, dus chronologisch.

Ik zie bij de vaardigheden geen verschil met de kleuren en bolletjes, betekent dit dat alles 5 bolletjes scoort? Dan zou ik de bolletjes weglaten en gewoon vaardigheden benoemen. De persoonlijke ervaring in de dierenverzorging is leuk om te lezen, begin hiermee. Je maakt mensen hier nieuwsgierig naar meer over je te weten te komen en dat is goed!

Een cv met een frisse layout, mooie kleuren en lettertypes, leest fijn.

Een paar tips: Zet je verhaal (je profiel, wat nu onderaan je cv staat) bovenaan. Ik snapte pas wat je zocht toen ik daar was aanbeland, maak het de lezer makkelijk en zet je profieltekst bovenaan zodat jij je gelijk presenteert.

Je persoonlijke gegevens links is veel. Tip: het is overbodig om voor je adres en geboortedatum enz. nog Adres;..... Geboortedatum: ... te zetten. Dat kun je weghalen. Geboorteplaats, nationaliteit, geslacht,burgerlijke staat en rijbewijs is niet relevant, haal die info weg. Hier hoeft alleen je naam adres woonplaats en contactgegevens te staan.

Zet de foto van jou en hond bij je interesses en stel je hond dan voor (als die van jou is) daarmee maak je je cv persoonlijk. Bij je profielfoto zou ik een foto van jou willen zien zonder hond

Je zou nog een overzicht met je kwaliteiten en vakkennis kunnen maken, dat geeft een snel overzicht van wat je kunt.