SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Angela


De jury over het cv van Angela

  • Het is best lastig als je een ‘’gat’’ op je cv hebt, wat je daarmee doet. Voor Angela  lijkt het mij belangrijk dat ze een sterk profiel maakt. Waarin duidelijk staat wie ze is, en wat ze zoekt. 
  • Eerlijk opgeschreven wat ze heeft gedaan. Haar enthousiasme over het reizen en de ervaring die ze daarmee heeft opgedaan, komt goed tot uiting in de tekst. Tussen de regels door lees ik een zelfstandige, vastberaden vrouw die geen tegenslag uit de weg gaat, dat zou zich meer kunnen vertalen in haar cv bij een betere presentatie. 
  • Ik heb een beetje moeite met de layout en de volgorde  in het cv. Begin met laatste relevante werkervaring, en je sabbatical, hoe mooi en ervaringrijk ook, is geen werkervaring. Ik zou hier een part kopje van maken en vooral aangeven wat je allemaal geleerd hebt in deze periode en hoe je dat kan gebruiken in een nieuwe functie. Misschien ook een idee om  verantwoordelijkheden te clusteren in plaats van je taken op te sommen.  
  • Maak helder wie je bent en wat je zoekt door een profiel te schrijven.
  • Een heel compleet cv waarop echt terug te vinden is wat jouw kennis en ervaring is, leuke hobby’s ook! Het nadeel is wel dat je echt het cv moet lezen. Ik zou zorgen voor meer eyecatchers.  Maak het overzichtelijk door bijvoorbeeld uitlijning, dikgedrukte letters, etc. Ook zou ik je werkervaring boven je opleiding zetten, gezien dat dit het meest recent is.
  • Een cv met een goede beschrijving van de werkzaamheden. Maar het is ook een beetje saai, terwijl jij dat volgens mij niet bent. Het cv komt ook een beetje onpersoonlijk over. Een foto en de uitwerking van je competenties met voorbeelden, zou dit cv krachtiger maken en veranderen in een top cv.
  •  Bij een cv gaat het om de inhoud, maar geen aandacht aan de layout is weer het andere uiterste. 
  • Haar tussenjaar past niet bij de werkervaring, maar zou ik echt apart vermelden. Is een super ervaring. Echter zou ik wel toevoegen wat het haar heeft gebracht en hoe zij dat in een nieuwe rol kan inzetten.
  • Heel persoonlijk verhaal plus een mooie omschrijving overal bij. Het eerste wat ik lees is dat je een jaar bent gaan fietsen. helemaal niet erg maar zoiets is beter toe te lichten in een stukje tekst over jezelf in plaats van tussen het rijtje werkervaring.  Bij werkervaring wil ik lezen over wat je  resultaten en successen zijn geweest voor het bedrijf waar je hebt gewerkt en waardoor ben jij van toegevoegde waarde voor je nieuwe baan.


Terug naar de cv's van de andere genomineerden van deze maand ->