SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Zarina 

Het cv van het jaar 2018 

Het opvallende cv van Zarina bleef niet onopgemerkt. Allereerst won ze in april de publieksprijs bij de cv van de maand verkiezing, maar ook de media pikte het opvallende cv van Zarina op. Het Werkblad Magazine had een kort interview met Zarina over het maken van haar cv. Haar belangrijkste tip: 'Wees jezelf op je cv!'

Aan de slag met de feedback

Behalve een artikel in het werkblad, vond Zarina ook een (tijdelijke) baan bij het UWV. 

Op haar oorspronkelijke cv had Zarina ook nog behoorlijk wat tips gekregen, waar mee ze aan de slag ging. Bij de cv van het jaar verkiezing kwam ze met een aangepast cv. Een cv waarin de feedback is verwerkt.

Zoek de verschillen.

Altijd een leuk spelletje, zoek de verschillen, wat heft Zarina allemaal aangepast.Met haar aangepaste cv, werd het cv van Zarina, het cv van 2018. Ook leuk voor Zarina, haar tijdelijke contract is inmiddels omgezet in een vast dienstverband.

Het oorspronkelijke cv van Zarina 

 


Feedback van ons recruiterspanel op het cv van Zarina

 • Mooie opbouw, steekwoorden die overeenkomen met haar werk, ik wordt er enthousiast van. Ik hou normaal niet zo van kleuren in cv`s , alleen in dit cv komt het juist mooi naar voren in combinatie met haar foto.
 • Ziet er strak uit. Leest lekker weg, Goede opsommingen van werkervaring. Mooie kleurcombinatie met de foto kleuren. Een goed persoonlijk profiel verhaal, waardoor je geïnteresseerd wordt in de persoon en wat meteen een gun factor creëert.
 • Bij andere achtergrondkleuren dan zwart en bruin zou dit cv  aan kracht winnen. Nu maakt het op mij een sombere  indruk. Het is niet duidelijk wat haar functie is of welke functie zij zoekt. Ze omschrijft in de eerste alinea wel wat zij zoekt, maar ik zie liever een functie titel. 
 • Mooi gebruik van icoontjes en vormgeving, met name de speelsheid met plaatsen van iccontjes en op de 2e pagina de linkerkolom. Het is verder een duidelijk omschreven cv met goed taalgebruik. 
 • Zou haar meer lachend op de foto willen zien. Kleurkeuze vind ik niet mooi maar dat is persoonlijk. Ze heeft (denk ik er staat niet of ze een diploma heeft) HBO-niveau maar zet trainingen daarboven. Zo'n HBO is veel meer waard en dat zou dan ik bovenaan willen zien. Jammer dat ze in Breda woont, zou het wel interessant vinden om van haar een recruiter te kunnen maken ;0) 
 • Ik vind haar pitch wel lekker concreet zou echter ook wel willen weten aan wat voor functietitels ze dan denkt.
 • Een goede persoonlijke omschrijving en er wordt  leuk gespeeld met icoontjes. Er is  goed over nagedacht. Ook goede werkervaring omschrijvingen, ik krijg snel een beeld van haar ervaring. Ik mis jaartallen en maanden bij opleiding. Ook mag het met iets minder kleur. Nu leidt het soms wat af van waar het cv over moet gaan. TIP: ik zou beginnen met werkervaring en dan pas opleiding, of je moet opleiding naast je werkervaring zetten.
 • Goede layout, maakt een verzorgde indruk. Zou alleen de stages niet apart vermelden maar clusteren tot een blok. Of misschien weglaten of  in een linker iets smallere kolom waar nu ook personalia en interesses staan.
 • Pluspunt is direct dat de documentnaam van het cv een herkenbare titel heeft gekregen (namelijk cv van Zarina XXXXX pdf) en opgeslagen is als pdf bestand. Verder een mooie layout van het cv en een professionele foto. Van mij had ze wel iets meer mogen lachen op de foto. De interesses zijn op een leuke creatieve manier weergegeven. Dit geldt ook voor de computervaardigheden en talenkennis.
 • Tips: De kleurstelling komt op mij iets “te hard” over. Verder start eerst met werkervaring. Benoem de personalia die relevant zijn. Is een rijbewijs bijvoorbeeld relevant voor de functie? Wanneer heb je de opleidingen afgerond? Dit geldt ook voor de cursussen. Kennis van Word en Excel vind ik vanzelfsprekend en hoef je niet te benoemen. Meld dit alleen als dit ook relevant is voor de functies staan.

Reacties van stemmers op de website

 • Opvallend mooie kleuren gebruikt, anders dan anders. Overzichtelijk en duidelijk. Springt er uit! 
 • Zarina is de beste doorzetter aller tijden. Zij is een voorbeeld voor vrouwen met een bijzondere culturele achtergrond. Zarina is deskundig in haar werk en voert haar werk echt van uit haar hart. Ze behandeld haar cliënten als mensen en doet haar uiterste best om hen te helpen."
 • De kleuren van de foto matchen met de rest van het cv. Perfect en het geheel krijgt zo een zeer sjieke uitstraling. 
 • Mooi omschreven profiel, gedurfd kleurgebruik en prachtige foto.
 • Het cv ziet er heel origineel en uniek uit! Je ziet dat er enorm veel tijd en zorg in heeft gezeten. Dat kan alleen maar van iemand zijn die haar werk serieus neemt. Die verdient het dan ook zeker om cv van de maand te worden.
 • Omdat ik haar zou aannemen voor een opdracht binnen het sociaal domein!
 • Helder en overzichtelijk in een warm vormgegeven achtergrond. Speels gebruik van icoontjes, waardoor het een zeer uitnodigend cv is.
 •  Allerliefste meisje dat ik ken. Heeft hart voor de zaak, is betrokken, meelevend. Het enthousiasme spat er vanaf. 


Zelf meedoen aan de cv van de maand verkiezing?

Wil jij jij ook meer aandacht voor je cv en tips van een deskundige jury? Doe dan, net als Zarina, ook een keer mee aan de cv van de maand verkiezing. Deelname is gratis en je kan eenvoudig meedoen door je cv te sturen naar info@sollicitatieLAB.nl.

Artikel over Zarina in het Werkblad Magazine

Zelf een keer meedoen aan de cv van de maand verkiezing?