SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Dag 5

Aart van der Gaag (Aanjager/Ambassadeur)

Aart van der Gaag is ook zo een vaste waarde in onze serie. Toen we Aart benaderde of hij dit jaar ook weer van de partij is bij een GOED BEGIN 2022. Was zijn antwoord veelzeggend: “Zolang ik actief ben doe ik mee.”

Wat ons betreft blijft Aart nog even lekker actief als aanjager van de arbeidsmarkt en het 250.000 banenplan. Al mogen zijn foto’s er ook best zijn.


1.

Hoeveel werklozen zijn er op 31-12-2022? (Nu zijn er circa 359.000 officiële werklozen). Het betreft hier het aantal werklozen volgens de nieuwe telling die het CBS van 2022 gaat hanteren.

Voorspellen is moeilijk ,vooral als het om de toekomst gaat . Vorig jaar was het al bijna niet te doen, we zaten er met ons allen behoorlijk naast.  

Dit jaar is het nog moeilijker. Bijvoorbeeld: hoe lang gaat de steun i.v.m.  corona nog door en hoe lang blijven we in deze kunstmatige ,bijna communistische ,economie zitten ? Veel werkgelegenheid is onterecht gespaard en daardoor is de mobiliteit op de arbeidsmarkt ernstig gehinderd en zitten we nu met zogenaamde schaarste . De GGD is nog een extra vervuiler met te hoge salarissen voor studenten e.a . 

Dan hebben we ook nog een nieuwe definitie van werkloosheid .Genoeg onzekerheden, daarom sta ik geen enkel moment in voor mijn voorspelling ,het kan vriezen ,het kan dooien ,desalniettemin blijf ik het leuk vinden om mee te doen. 

Mijn voorspelling, 440.000 werklozen ,uitgaande van het feit dat de steun tot de zomer blijft en in de zomer eindelijk bedrijven mogen omvallen. 

2.

Welke (nieuwe) beroepen gaan doorbreken in 2022?

Post-coronacoach ,bureau/toetsenbordschoonmaker ,elektrische autoladerservant .

3.

Gaat de arbeidsmarkt en/of solliciteren in 2022 door de Coronacrisis verder veranderen?

Alles is er al ,maar na corona zal digitaal (video) voorsorteren wel een blijvertje zijn.

4.

Welk (studie)advies zou je jongeren op dit moment geven? (Of m.a.w. welke studies zijn van belang voor de arbeidsmarkt van de toekomst medio 2030).

Voor de toekomst wat mij betreft, alles wat technisch en met de handen is ,daarnaast onderwijs gevend en zorg.

5.

Wie is de arbeidsmarkt persoon van 2021? Welke persoon of organisatie heeft in 2021 met zijn of haar ideeën een belangrijke bijdrage geleverd aan het beter functioneren van de arbeidsmarkt.

Echt bijzondere en vernieuwende ideeën heb ik dit jaar niet gehoord ,alles is al eerder vertoond. Ik zou deze prijs dit jaar niet uitreiken ,geen dus.

6.

Terugkijkend op het ministerschap van Wouter Koolmees. Hoe heeft hij het gedaan?

Tja ,ik had Wouter graag teruggezien , al heeft hij niet doorgepakt op zzp en teveel steun en now ,gegeven, maar het zit erin. Ik vond het een prima Minister !

7.

Wie zou ook een goede opvolger zijn van Wouter Koolmees?

Carola Schouten had ik ook wel als Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid willen zien. Ze, snapt het ,is aardig en heeft oog voor de onderkant . Op haar nieuwe post gaat ze het ook goed doen denk ik.

8.

Als ik Karien van Gennip (de nieuwe minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) was, zou ik.........

…….zou ik het 250.000 plan ruim baan geven ,brede doelgroepen via methode banenafspraak (maar dan eenvoudiger ) aan de slag laten komen. De Corona- steun toch snel afbouwen  en doorpakken met Borstlap of nog beter aan de slag met de adviezen van Platform Toekomst Arbeid .

9.

Mijn wens voor 2022.........

……..Terug naar een gewone economie ,een kabinet die luistert naar en aandacht geeft aan de uitvoering i.p.v. het maken van steeds weer nieuw beleid. <- Dag 4: Anne Megens

Naar de startpagina van EEN GOED BEGIN 2022 ->

Dag 6: Jurriën Koops ->