SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

EEN GOED BEGIN 2021 Jurriën Koops

Jurriën Koops is sinds 2014 directeur van de ABU. Als voorman van de uitzendbranche was hij ook in 2020 veelvuldig in het nieuws. Eén van de leukste webinars van het afgelopen jaar vonden we de digitale mini masterclass van Jurriën in gesprek met Tof Thissen bij NGSZ. 

1.

Hoeveel werklozen zijn er op 31-12-2021?

478.000. 

2.

Welk nieuw beroep gaat doorbreken in 2021?

Kansrijke beroepen in 2021 zijn al die beroepen die een rol spelen bij het testen en vaccineren van onze bevolking. Let ook op alle 'thuiswerkvacatures', want thuiswerken blijft met thuiswerkcoaches als nieuw fenomeen. Structureel kansrijk zijn en blijven de zorg, onderwijs, ICT en techniek. De mismatch op de arbeidsmarkt zal in 2021 groot zijn. 

3.

Gaat de arbeidsmarkt en/of solliciteren in 2021 door de Coronacrisis veranderen?

Ja de structurele schade van Corona aan onze economie en arbeidsmarkt zal in de loop van 2021 zichtbaar worden, als de steunmaatregelen worden afgebouwd. Maar ook zal in de loop van 2021 als de vaccinatiegraad toeneemt onze 'normale' sociale en economische leven weer zijn beslag krijgen. Dat worden de twee gezichten van de arbeidsmarkt in 2021. We krijgen oplopende werkloosheid én schaarste tegelijkertijd. 

4

Als ik Wouter Koolmees was zou ik.........

Zou ik twee dingen doen: 1) meer gebruik maken van de uitzendbranche als het gaat om 'van-werk-naar-werk' te organiseren. Daar is de branche erg goed in en als de economie volgend jaar weer aan gaat trekken zijn de uitzendkrachten de eerste die daarvan profiteren. Dat zien we nu al gebeuren 2) terugkeren in een volgend kabinet als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid want hij heeft het per saldo goed gedaan. 

5

Ik wens iedereen in 2021 een ....

Een 2021 met uitzicht op beter, persoonlijk perspectiefrijk en zakelijk vooral veel werkgeluk 


Naar de verwachtingen van Ingeborg Zwolsman ->

Naar de startpagina EEN GOED BEGIN ->

Naar de verwachtingen van Ester Leibbrand ->