SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Janneke 

FINALIST CV VAN HET JAAR 2020


Het cv van Janneke is een website cv, wil je haar website bekijken ga dan naar www.jannekezoekteenbaan.nl


De cv's van de andere kanshebbers voor het cv van het jaar 2020 bekijken?

Terug naar de speciale cv van het jaar 2020 pagina ->


N.a.v. het bereiken van de finale hadden we een kort interviewtje met Janneke


1.

Waarom deed je mee aan de CV van de maand verkiezing?

Ik heb eind vorig jaar mee gedaan aan de werkestafette van de Stichting Werken voor Elkaar. Daar hoorde ik voor het eerst over de CV van de maand verkiezing. Ik had net een website (www.jannekezoekteenbaan.nl ) gemaakt, waarin ik mezelf voorstelde en ik was nieuwsgierig hoe professionals daar naar zouden kijken. En toen heb ik de website als CV ingediend. 

2.

Hoe zou je jouw cv omschrijven?

Zoals gezegd is mijn CV een website. Ik heb een opzet gemaakt met gekleurde blokken en als je op één van deze blokken klikt, lees je meer over mij. Je leest over mijn werkervaring, welke opleidingen en cursussen ik gedaan heb, wat anderen over mij zeggen enz. Als je uitgelezen bent, dan weet je net zoveel over mijzelf als ikzelf! 

3.

Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback?

Ik kreeg o.a. als tip om ook een 'papieren CV' te maken, want het is wel veel, zo'n hele website en een recruiter wil graag snel een overzicht. Dat begrijp ik. Ik heb ook een 'papieren' CV, dat ik mee stuur naar een sollicitatie. Hierop staat de link van de website vermeld. Daarnaast vindt men mijn CV 'te breed' en is niet in één oogopslag duidelijk wat ik zoek. Dat herken ik ook. Maar ik vind zoveel dingen leuk en ben meer een generalist dan een specialist. En dat maakt dat mijn zoektocht naar een nieuwe baan ook breed georiënteerd is. 

4.

Welke CV van de andere finalisten vind je het beste en waarom?

Het CV van Veerle spreekt me aan, omdat zij door haar CV direct in de praktijk haar visie laat zien. Dat vind ik sterk. En het is een overzichtelijk CV. 

5. Wat is je droombaan?

Het allerliefste zou ik voor een aantal opdrachtgevers (ondernemers of organisaties) hun 'rots in de branding' willen zijn, bijvoorbeeld als officemanager of virtueel assistent. Waarbij ik die activiteiten uitvoer waar de ander niet blij van wordt, geen tijd voor heeft of de kennis en kunde mist. Ik ben hierin breed inzetbaar. Door mij in te schakelen krijgt de ander weer tijd en energie om datgene te doen waar hij goed in is. Ik help een ander graag! 

6. Waarom gaat jouw CV winnen?

Mijn CV gaat winnen, omdat het een heel nieuw concept is en de website heeft een hele hoge attentiewaarde. Soms solliciteer ik alleen maar met mijn website. Daar krijg ik hele goede reacties op. Mensen vinden het zeer verrassend.