SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Céleste 

FINALIST CV VAN HET JAAR 2020De cv's van de andere kanshebbers voor het cv van het jaar 2020 bekijken?

Terug naar de speciale cv van het jaar 2020 pagina ->


Interview met Céleste bij het bereiken van de finale

1.           

Waarom deed je mee aan de cv van de maand verkiezing?

Ik had al jarenlang hetzelfde CV en wilde graag vernemen van de professionals of mijn CV nog voldeed aan de huidige eisen qua inhoud en lay-out. Omdat het voor mij al jaren geleden was dat ik mijn CV had gemaakt, leek het mij goed om met de huidige kennis vd jury te kijken wat ik kan verbeteren om zo mijn positie bij sollicitaties te verbeteren.

2.           

Hoe zou je jouw cv omschrijven?

Mijn 1e CV was wat beknopter en meer zakelijk maar ook onderscheidend door het kleurgebruik, de aanbevelingen en mijn ervaring. Na de input vd jury heb ik mijn CV omgetoverd tot het huidige document welke aanspreekt door het kleurgebruik, een duidelijke vrolijke foto, betere lay-out en de omschrijvingen geven beter mijn uitgebreide ervaring weer. 

3.           

Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback?

De feedback daar was het mij in 1e instantie om te doen en ik heb veel gehad aan de input mbt het weglaten van de werkzaamheden die vanzelfsprekend zijn bij mijn functie(s) en dus ruimte wegnamen voor de extra belangrijkere info die ik wel in mijn aangepaste CV heb kunnen verwerken. Plus het wijzigen van mijn foto, het aanpassen van mijn pc-skills (zonder procenten, maar gewoon dat je daar ervaring mee hebt). En het stukje 'over mij' heb ik helemaal aangepast naar een meer persoonlijke toon. 

4.           

Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom? Jochem van Drimmelen, goede foto met mooie achtergrond die doorloopt. kleurgebruik in CV is rustig. Je leest alle info en weet direct veel over hem. 

5.           

Wat is jouw droombaan?

Ik word blij van mijn werk als Executive Assistant/Management Assistant/Personal Assistant omdat ik organiseren/plannen heel leuk vind en weet dat ik er goed in ben. Ik zorg graag voor een vloeiend verloop op de achtergrond en het ontzorgen vd manager(s) zodat zij zich op hun eigen expertise kunnen richten. Daarnaast werk ik graag bij een (inter)nationale organisatie met een informele sfeer (intern) en dat er binnen de kaders van mijn functie veel vrijheid is om mijn werk in te vullen. Ik bouw graag goede werkrelaties op om ook zo het wederzijdse vertrouwen te hebben met zowel manager(s) als collega's. Ik vind het belangrijk dat mijn werkgever ook zijn waardering en erkenning toont aan werknemers, zowel door het uitspreken ervan en door het aanbieden van een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingen of bonus etc. 

6.           

Waarom gaat jouw cv winnen?

Ik heb echt wat met alle input gedaan, mijn aangepaste CV is overzichtelijk, informatief en geeft een goed beeld van wie ik ben,. Voor mijn gevoel heb ik al gewonnen, want samen met de 5 andere CV's zijn we de beste van alle andere CV's uit 2020, dat vind ik ook al een hele gave prestatie :-) en ben ik trots op!