SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Een sollicitatie met pit

Solliciteren is niet altijd even gemakkelijk. Hoe val je nu op tussen al die sollicitanten. Soms komen mensen met creatieve oplossingen. Zo ook Angelique Brantjes. Zij ging op kersen-tournee. Ze ging een aantal bedrijven langs met een doosje vol met kersen. Om zo maar de aandacht van recruiters te vangen. Het lukte in ieder geval bij Dave Vervoord. Recruiter (toen bij Cofely-GDF-Suez, nu bij Gideon), want hij twitterde: Zo'n attente creatieve open sollicitatie verdient toch een baan en minstens een RT. :-). We spraken zowel Angelique als Dave. 

Erop af

Het eerste wat we Angelique vroegen was of ze zelf in de boom was geklommen om de kersen te plukken. Angelique: Net als banen vallen kersen ook niet vanzelf uit de boom, dus ja...dan moet je erop af. Of je gaat naar de markt zoals in mijn geval.

Hoe kwam je er nu bij om kersen rond te gaan sturen? Angelique: "Ik wil graag positief opvallenén onthouden worden en een ludieke actie is een manier die tevens iets van je persoonlijkheid laat zien. Ik hoop dat dit initiatief laat zien dat ik creatief en doortastend ben. Een bakje kersen krijgen is leuk en ik merk dat de bedoeling erachter begrepen en gewaardeerd wordt, wat weer motiverend is voor mij."

Was Dave Vervoord de enige gelukkige? Hoeveel bakjes heb je er rond gestuurd? Angelique: "Ik ben sinds anderhalve week op tournee met mijn kersen en daar ga ik mee door zolang ze nog te krijgen zijn. Ik ga met bakjes langs bij bedrijven en geef daarbij mijn cv en motivatie af. De kersen zijn een extraatje. Dave Vervoord heeft naar aanleiding van deze traktatie een foto en een leuke oproep op Twitter en LinkedIn gezet. Daar ben ik hem erg dankbaar voor, want sindsdien wordt mijn LinkedIn-pagina druk bezocht. Ik heb er al veel nieuwe connecties bij en diverse mensen hebben aangeboden voor mij in hun netwerk te kijken. Ook heb ik een uitnodiging staan voor een kennismaking en ik ben benaderd voor dit interview. Ik sta versteld van de vele positieve reacties en het gaat maar door. Ik gloei van plezier!"

Fris en fruitig met pit

Wat zoek je precies? Angelique: "Ik zoek een fulltime baan als management- of projectondersteuner in Noord-Holland. In een innovatieve, no-nonsense omgeving voel ik me thuis. Van knelpunten oplossen, meedenken en vooruitdenken word ik warm en ik zet mijn creativiteit graag in voor bijvoorbeeld het beschrijven en verbeteren van processen. Mijn innerlijke taalfetisjist wordt blij van teksten schrijven en redigeren en ik leer graag nieuwe dingen. Kortom: een veelzijdige functie waarbij ruimte is voor initiatief, ontwikkeling en humor."

Krijgt je nieuwe baas ook elke dag een fruithapje?
Angelique: "Haha, dat is wel een héél letterlijke opvatting van 'ontzorgen'. Ik ga dan liever voor een vruchtbare samenwerking. Een goede verstandhouding met mijn manager(s) en collega's vind ik heel belangrijk. Mijn motto is niet voor niets: Samen voor resultaat."

Wat heb je voor de winter in petto? Erwtensoep?
Angelique: Als ik een positievere associatie kan bedenken dan 'snert'...wie weet. Maar ik hoop dat ik tegen die tijd weer lekker aan de slag ben.

Gewoon goed over nagedacht

  We hebben natuurlijk ook even met Dave Vervoord gebeld. Wat dacht je toen je het doosje met kersen ontving? Dave: "Ik dacht wat zit hier nu in? Maar zo solliciteren is ongelooflijk sterk. Het is grappig, maar heeft ook een leuke boodschap met het ‘fris en fruitig’ en ‘er zit pit in’. Er was gewoon goed over nagedacht en ook de uitvoering was heel verzorgd. Top dus."

Het wordt dus de nieuwe trend? Fruithapjes voor recruiters? Dave: "Ha ha neen als je blieft niet! Kijk deze is niet te overtreffen! Dus ga nu niet allemaal fruit opsturen, maar pak er wel de les uit. Bij solliciteren gaat het om je te onderscheiden. Zoals Angelique dat heeft gedaan. Als je zo een pakketje krijgt en je ziet dat er zorg aan is besteed, ben je als recruiter ook bereid om meer voor zo een kandidaat te doen. Ik vond het dan ook jammer dat ik niets concreets voor Angelique kon betekenen, maar dan is het extra leuk dat het berichtje op LinkedIn al meer dan 100x is bekeken en andere collega’s er op inhaken."

  De naam in balpen

Ontvang je wel meer van dit soort creatieve sollicitaties? Dave: "Nou zoals deze heb ik nog niet gehad. Wel op papier, maar deze viel ook op door dat het heel verzorgd was en er niet alleen kersen in zaten maar de boodschap in het cv ook versterkte. Maar zo creatief als deze neen. Wel het tegenovergestelde. Je weet wel een soort stenciltje en dan soms met een balpen de naam van de recruiter ingevuld."

We dachten eigenlijk dat het doen van open sollicitaties een beetje passé was. Dave: Ja dat is een beetje dubbel. Een open sollicitatie werkt eigenlijk alleen maar als er een schaarste is in bepaalde functies. Bijvoorbeeld gespecialiseerde technici en vakmensen, die heel goed weten wat zij kunnen en waar bedrijven behoeften aan hebben. Maar voor meer algemene functies als communicatie medewerkers, administratieve functies werkt het eigenlijk niet meer als ik eerlijk ben. Ten zij……..je het doet zoals Angelique dan val je wel op natuurlijk.

Zoek de verschillen 

Oh ja valt jullie nog iets op met betrekkking tot het bakje onder aan de pagina en bovenaan de pagina?

Het cv van de maand januari 2015

Angelique is typisch zo een werkzoekende die niet stil zit. Ze deed ook mee aan de cv van de maand verkiezing van januari 2015. En wat denk je? Natuurlijk ze won.


Meer informatie over het cv van de maand.