SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Vincent

 

Stemmen op het cv van Vincent

Dit vinden recruiters 

  • Je hebt lef getoond door een nieuw cv aan te maken en het oude los te laten. Je hebt daar voor een geheel nieuwe en creatieve layout gekozen. Waarmee je je creatieve vaardigheden wilt tonen en op 1 pagina je verhaal vertellen. 
  • Wat zoek je? In je Wie ben ik, heb je een uitgebreide persoonsomschrijving. Maar wat wil je precies. Juist door je brede ervaring is dat lastig te bepalen als je het zelf niet noemt. Beperk je hier tot max 2-3 zinnen. Je pitch. 
  • Als je met een design cv komt, moet het er perfect uitzien. Zorg dus dat alles netjes onder en naast elkaar staat, je de ruimte goed gebruikt e.d. Ik val  nu over de rommeligheid.
  • Met de keuze je foto in het midden van het cv te plakken met daaromheen lijnen die als zonnestralen naar teksten gaan, zet je een bepaald beeld van jezelf neer.Vermijd dubbelingen: Power points/ Wie ben ik / vaardigheden.  Zorg voor meer rust in het cv. Meer ruimte en kortere zinnen. 
  • Opleidingen: als recruiter zou ik hier graag data achter zien, opleidingsinstituten en of je diploma’s behaald hebt. 
  • Eerste indruk het cv is te druk! Zijn profiel ‘wie ben ik’ mag prominenter in beeld. Is namelijk een goed stuk en je krijgt direct een beeld wie hij is. Top! De talen in zijn cv springen er door de kleurstelling en balkjes erg uit terwijl van mij meer de nadruk gelegd mag worden op werkervaring. Dat mis ik nu. En ook hier mis ik de maanden bij de werkervaring. 
  • Ik zal wel traditioneel zijn maar de foto in het midden leidt af. Verder mis ik de exacte duur van zijn dienstverbanden (alleen jaartallen, geen maanden). Dat is jammer, want het cv heeft een goede omschrijving van zijn  takenpakket en vaardigheden. Ook knap dat je met jouw ervaring alles op 1 A4 kan weergeven.     
  • Origineel, maar de tekst is heel rommelig gepresenteerd. Dat moet strakker, maar dan is het een prima cv.
  • De tekst over wie jij bent maakt je cv persoonlijk. Klasse! Ik vind je lay-out leuk, los van de grote hoeveelheid tekst op 1 pagina. Het maakt mij een beetje "dizzy". Iemand met jouw ervaring mag best een cv van 2 kantjes hebben. Wie ben ik, vaardigheden en de powerpoints is eigenlijk een beetje dubbel, probeer dit te integreren.