SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Vincent

Opvallend in het cv van Vincent is de video van 2 minuten. Voor de liefhebbers is de video hier te bekijken.

Recruiters over het cv van Vincent

 • De foto met paperclip vind ik een leuk idee. De video vind ik origineel, maar houdt er wel rekening mee dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om de video te bekijken (of de moeite neemt). Dus zorg dat het cv zelf ook duidelijk genoeg is.
 • Super leuk die video link met cv in rap vorm! Creatief, ludiek en origineel en passend bij de beroepsgroep waarin Vincent actief is! Dit is dus de manier om je te onderscheiden van de massa, klasse! 
 • Op Internet is Vincent aanwezig. Zijn Facebook account doet mee in zijn zoektocht naar werk. Top! LinkedIn, sluit erg mooi aan. Op Twitter een eenduidig beeld met andere profielen en cv. Vincent durft te spelen met verschillende profielfoto’s. Hij is nog steeds erg herkenbaar, en de afwisseling spreekt me erg aan. 
 • Mooi, duidelijk cv, heel snel te lezen, erg prettig! 
 • Vincent heeft meerdere links naar zijn Soc. Media  profielen. Deze zijn uit zijn cv zo aan te klikken. Gemak dient de recruiter. Hier wordt ik blij van! 
 • Heel persoonlijk overzichtelijk cv, met als leuk extraatje de videorap.
 • Ik vind het een wat saai cv, maar ik heb de moeite genomen door te klikken naar de content en het verhaal: DE RAP, Daar heb je me. AUTHENCITEIT, daar gaat het om mensen!

Tips voor het cv van Vincent

 • Vincent heeft alleen zijn geboorteplaats ingevuld, het is nu niet duidelijk of hij nog in Ijsselstein woont. Dit zou ik altijd als apart kopje bovenaan zetten.
 • Ik heb de video bekeken en ik werd niet heel veel wijzer van kinderfoto’s en plaatjes van bijvoorbeeld de Rabobank. Als je zoiets doet, zorg dan wel dat het echt iets toevoegt aan je sollicitatie. 
 • Als ik het filmpje naast de lay-out leg vind ik het helemaal niet bij elkaar passen. Super creatief filmpje met een vrij standaard en( pardon my french) ‘saai’ vormgegeven lay-out van het cv. Het cv springt er daarom niet echt uit, het oogt vrij standaard.
 • De link naar je portfolio staat helemaal achterin je cv: dat moet echt naar de voorpagina. 
 • Ondanks het video cv, zou ik toch ook nog ergens in het CV proberen om een samenvatting van je profiel uit te schrijven. Wie ben jij en wat wil jij? 
 • Ik mis de resultaten die hij heeft bereikt.: ik zou links opnemen naar stukken die hij heeft geschreven in zijn werk (staat wel op zijn persoonlijke pagina maar dan moet je zoeken). Ik zou direct willen weten wat heeft hij geschreven voor het jaarverslag bijvoorbeeld.


Het cv van de maand mei

Het cv van Vincent werd uiteindelijk gekozen tot het cv van de maand mei

Het jury-rapport

Bij een cv is het belangrijk dat je ziet dat er veel aandacht aan is besteed. De opsteller zich verplaatst in de lezer. Zorgt dat het cv  overzichtelijk is en de lezer nieuwsgierig maakt. Maar heden ten dage is het ook belangrijk dat het cv een logisch geheel vormt met Sociale Media als Facebook, Twitter en LinkedIn. Bij een cv gaat het om authenticiteit. Je onderscheiden. De lezer verrassen. Als sollicitant moet je opvallen, maar wel met de inhoud van je cv.

Met zijn cv en met name het RAP-filmpje in zijn cv, laat Vincent Mirck uit Utrecht zien, geen doorsnee te zijn. Weet hij zich te onderscheiden. Laat Vincent zien over de nodige creativiteit te beschikken en bovenal de lezer te raken. Daarom is het cv van Vincent Mirck uit Utrecht de terechte winnaar. 

Het actuele cv van Vincent

Het is altijd leuk om te zien, wat de kandidaten doen met de feedback van ons recruiterspanel. Voor de cv van het jaar verkiezing werden we door Vincent benaderd of hij met zijn nieuwe cv mee mocht doen. Nu vinden we dat lastig, want zijn oorspronkelijke cv werd tenslotte verkozen tot het cv van de maand mei. Maar we willen toch graag even laten zien wat Vincent allemaal heeft gedaan met de feedback.

In het cv staan veel linkjes, waarmee je nog beter kan zien wat Vincent allemaal kan. Helaas werken op het bovenstaande plaatje de linkjes niet, maar wil je meer van vincent zien? Ga dan naar zijn website http://www.vincentmirck.nl/

Inmiddels is er ook alweer een volgende versie. Vincent houdt van schrijven en schreef een artikel over de veranderingen. Het artikel is te lezen op de website van Frankwatching.