SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Maarten


De mening van recruiters

  • Meteen word je meegenomen in zijn passie en is duidelijk wat hij wil. Het maakt mij nieuwsgierig naar de rest van zijn cv. De goede opbouw en kleurgebruik werken hier positief, evenals de professionele foto. Het is duidelijk wat het bedrijf doet waarvoor hij werkt en wat zijn rol daarin was.
  • Maarten heeft op zijn cv vakinhoud en persoonlijkheid goed weten te combineren. Met name de inhoud van zijn profiel vind ik sterk, geen loze termen maar echt een stukje visie op zijn vakgebied en op waar hij naartoe wilt. Daarnaast heeft hij een aantal onderdelen (profiel, referentie, de linkerbalk) leuk weten te combineren: alles is aanwezig maar het is niet té druk. Inhoudelijk een sterk cv.
  • Een origineel cv, goede foto en het geeft een goed beeld over zijn initiatiefrijke, enthousiaste persoonlijkheid. Wat ik heel leuk vind aan het cv zijn de referenties en de zin ‘ontbreekt er iets? Ik ben altijd bereid te leren’. Het is een erg originele toevoeging aan cv. Maarten heeft een eenduidige opmaak, zowel het kopje werkervaring als het kopje opleiding ziet er strak uit. Hierdoor is het cv helder, kalm maar toch persoonlijk.

 

Tips van recruiters

 

  • Het stuk als zelfstandig ondernemer zou ik als tweede plaatsen bij werkervaring, omdat dat recenter is en die tekst niet uitlijnen.
  • Werkervaring bij de Politie zou ik weghalen (is maar twee maanden), stage bij de Bam niet opvoeren als werkervaring maar noemen bij opleidingen.
  • Teamgrootte en voornaamste resultaten ontbreken in de werkervaring.
  • Erg druk CV, ik weet niet waar ik het beste/eerste  kijken kan.
  • Onder elkaar blijft fijner lezen dan links en rechts etc.. Het is nu wat puzzelen aangezien er een aantal werkervaringen door elkaar lopen
  • Al die cv’s en logo’s maken het cv wel erg druk. Ik zou de logo’s bij opleidingen weghalen.
  • Geef aan wie de referentie geeft om de referentie kracht bij te zetten. Zet ook de periode erbij, over welke werkervaring gaat de referentie?

 

Het jury-rapport

 

In een goed cv word je meteen meegenomen in de passie van de kandidaat en is direct duidelijk wat hij of zij wil. Een goed cv maakt direct nieuwsgierig naar de rest van het cv. Een goed profiel is dus het halve werk. Geen loze termen maar een visie op het vakgebied. De goede opbouw, een goede foto  en een positief werkend kleurgebruik maken het cv van Maarten Pieterson uit Velp de terechte winnaar en het cv van de maand april.