SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Anne

 


Stemmen

 

Feedback van ons recruiterspanel op het cv van Anne

 • Goed om eerst te starten met profielschets en de lengte van het cv is goed.
 • Tips: Start eerst met werkervaring en benoem wat je werkzaamheden precies zijn. Geef de documentnaam van je cv een “algemene” titel, bijvoorbeeld “cv Anne XXXX” en sla deze ook op als pdf bestand. Dit ziet er “strak“ uit. Veel bedrijven werken met een recruitmentsysteem met de mogelijkheid een preview te krijgen op het scherm. Door een cv op te slaan als pdf zal de opmaak en weergave altijd gehandhaafd blijven. Bij een word bestand moet je dat maar afwachten is namelijk afhankelijk van de word-instellingen van de ontvanger.
 • Geef alleen de informatie die relevant is. Het feit dat je getrouwd bent en 5 kinderen hebt, is voor de functie wat mij betreft niet relevant. Kennis van Word en Excel vind ik vanzelfsprekend en hoef je niet te benoemen. Meld dit alleen als dit ook relevant is voor de functie. Dit geldt ook voor de talenkennis. Benoem dit alleen als dit relevant is voor de functie of als je de taal bovenmatig goed beheerst.
 • Allereerst het lettertype. Ik snap dat het mooi staat, alleen is het lastig leesbaar.
 • Het profiel verhaal is wat mij betreft te lang. Zijn werkervaring als Manager operations heeft hij duidelijk en helder weergegeven.
 • Overzichtelijk, de personalia aan zijkant. Ook de werkervaring geeft een goed beeld. Hij heeft duidelijk verantwoordelijkheden en teamsamenstelling aangegeven. Wat ik minder vind is dat opleidingen in tegengestelde volgorde zijn weergegeven als werkervaring. Beter ook van heden naar verleden. 
 • Aandachtspunt: de bruine linkjes waarnaar hij verwijst werken niet (in ieder geval niet bij mij bij mij). 
 • Een pagina omschrijving van zichzelf vind ik erg veel. Ook voor het lettertype zou ik een meer standaard lettertype zoals Arial, verdana of Calibri gebruiken. Het gebruikte lettertype is wat “kinderlijk”. Tot slot stuur altijd een cv in pdf.
 • Anne maakt ook leuk gebruik van paperclip bij de foto, icoontjes en pop-up mogelijkheden. Hij heeft veel gedaan en dat levert een hele opsomming op van functies. Aan de ene kant is dit interessant, maar het is ook veel informatie die misschien op een kortere manier omschreven kan worden. Veel tekst nodigt niet uit tot lezen. 
 • Verder is het onduidelijk bij de talen wat hij bedoelt met "onderhandelen". Zet hier gewoon het niveau op van vloeiend, gemiddeld, basis. Ook staat bij interesses "embedded controllers". Dat roept bij mij vragen op, wat is dit, is dit een hobby, is dit zakelijk, wat bedoel je hiermee? De linker kolom is niet goed uitgelijnd, waardoor de tekst raar verspringt.
 • Ik heb wel een aantal verbeterpunten: geen lachende foto, grote lappen tekst, wat is engels onderhandelen? Bovendien is niet meteen duidelijk wat voor baan hij zoekt. Wat wel erg goed is dat hij erg duidelijk zijn prestaties heeft omschreven.
 • Bij een cv wil ik meteen zien wat voor baan iemand zoekt en wat voor toegevoegde waarde iemand kan hebben. Bij Anne is dat best veel (dacht er zelfs over om hem te bellen voor een baan...) Alleen komt dat pas naar voren als je zijn cv echt diep gaat lezen. De meeste mensen scannen cv's Er staat bovendien ook overbodige informatie op zoals Duits matig. Ben meer geïnteresseerd waarom hij wel goed Portugees spreekt. De man heeft bovendien een hele mooie opleiding maar dat moet je ook echt zoeken. Mijn tip: zorg dat wanneer je je cv scant, direct de plussen opvallen, dan komt het vast goed.

 Reactie van stemmers op de website

 • Zeer duidelijk en indruk wekkend opgesteld.
 • Goed zijn bereikte resultaten weergegeven.
 • Dat profiel daar zit wel erg veel in.