SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Yvonne

 


Stemmen op het cv van Yvonne

Dit vinden recruiters 

  • Een rustig en overzichtelijk cv van een wetenschapper. Kleurkeuze past bij rol en persoon en straalt rust uit. Het cv geeft mij een volledig beeld van Yvonne. 
  • Yvonne kiest voor een opvallende en een afwijkende layout, dan is het belangrijk goed naar de opbouw te kijken en consistent te blijven v.w.b .lettertypen, lettergrootte en vakken. Dat kan wel beter.
  • Voorkom dat je in herhaling valt: Onder persoonlijk en vaardigheden zit overlap. Accuraat en precies zijn exact hetzelfde. Beperk je tot relevante werkzaamheden of ervaringen opgedaan tijdens je  studie die helpen bij je volgende baan. Beperk je tot max 1,5 pagina. Haal de lege pagina 3 weg. 
  • De kleur, valt op. Ondanks het gebruik van kolommen, vind ik het cv niet overzichtelijk genoeg. Er is geen duidelijke reden waarom je de ene kolom zou moeten lezen of de andere. 
  • Middelbare school informatie plus details zou ik niet meer noemen. Het gaat om je recente opleidingen en werkervaringen.
  • Je cv geeft een mooi beeld van wie je bent en wat je allemaal gedaan hebt.  leuke lay-out en redelijk overzichtelijk. Voor nu, als starter, is ook je stage-ervaring relevant. Let er op dat je cv straks niet te lang wordt en leg nadruk op ervaring die relevant is voor de baan die je zoekt.
  • Een heel fijn cv om te zien en te lezen. Overzichtelijk, neutrale kleuren, niet teveel informatie. Vermelding van maanden en jaren bij werkervaring. Top! Haar persoonlijke profiel mag wat uitgebreider omdat ze nog aan het begin van haar loopbaan staat zou ik daar graag lezen wat ze graag wil doen/bereiken en wat voor een type functie/organisatie bij haar past. Ik vind het nu te algemeen. En een professionelere foto zou het geheel afmaken, maar dan ben ik echt aan het zoeken 
  • Een relatief lang cv. Verder mis ik adresgegevens/woonplaats,   software en talenkennis. Toch kan het cv mij bekoren. Het is overzichtelijk en haar vaardigheden zijn duidelijk omschreven. Ook goed de taken uitgeschreven en de exacte duur dienstverband (maanden + jaartallen) weergegeven. Link naar LinkedIn profiel is ook altijd prettig.
  • Open document waardoor het niet druk over komt. Het cv nodigt uit tot lezen. Erg veel omschrijving van activiteiten. Beperk die tot een minimum. Ik wil eigenlijk weten wat je bereikt hebt. Maatschappelijke stage is wat mij betreft  geen nevenactiviteit.