SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Talitha

 


Stemmers over het cv van Talitha

 • Overzichtelijk, compleet en kleuren die bij haar passen. Goede opbouw, duidelijk.
 • "Een warme pragmatische persoonlijkheid. Goed in haar vak.
 • Een goed en duidelijk cv waarmee je als werkgever een goed overzicht hebt over de opleidingen en kwaliteiten van de sollicitant.

 

Dit vinden recruiters van het cv van Talitha

 

 • Pluspunten: Sterk persoonlijke profiel, het is mij helemaal duidelijk wie ze is en waar ze voor staat! De inhoud leest makkelijk en geeft een goed beeld van haar kunnen. Ook de kleur is goed gekozen. Groen is rustgevend en wekt vertrouwen en past bij haar functie. Voor de verbeterpunten (moet ik een beetje zoeken hoor!). Maar het lettertype gebruik van je naam in het cv , past niet bij de rest van je. Overigens wel bij de opgewektheid van je foto. Zou als “niet professioneel” gezien kunnen worden. Nog een tip: Op pagina 2 is nu geen verwijzing dat het van jou is. Is handig bij het evt uitprinten en meenemen naar een gesprek! Zou goed  in groene balk kunnen.
 • Een cv met een sprekende energieke foto. Dan sta je direct 1-0 voor. Liever geen zin met ik beginnen, de profielomschrijving is nu wel erg vanuit de ik-vorm geschreven en dat kan irritatie opwekken. Probeer veelvuldig gebruik van ik te voorkomen.
 • Foto recht van voren: is altijd een veilige keuze. Informele setting met muur op de achtergrond, buiten, leren jasje. Om het contrast met de ‘saaiheid’ van banking aan te geven? Kan prima, maar laat je profielschets dan meeliften op die informaliteit! Profielbeschrijving begint met ‘ik’; jammer. Daarna nog een keer ‘ik’ en ‘mijn’. Kijk uit met te veel ik in teksten. 
 • Kleur groen in het design is goed gekozen; betrouwbaarheid/organisch/veilig. Een minpuntje vind ik de profielschets (hoe goed bedoeld ook) staat bol van de jeukwoorden en bevat niets concreets. Gemiste kans, want ik geloof meteen dat Talitha iets voor mensen kan betekenen. Maar wat, dat wordt in de profielschets niet duidelijk.
 • Advies: Als iemand het moeilijk vindt om concrete complimenten aan zichzelf te geven, dan adviseer ik altijd: zeg wat je voor anderen gedaan hebt, of wil doen. Of: schrijf op wat je klant/opdrachtgever/manager/partner over je zegt.
  Tekstopmaak: 1 blok. Niet goed scanbaar, oogt massief. Is niet nodig! Maak 1 kolom met jaartallen of verantwoordelijkheden en werk met bijvoorbeeld bulletpoints. Ook kwam ik een aantal spelfoutjes tegen. Ik adviseer altijd: doublecheck je cv op spel- en grammaticafouten!!!!
 • Leuke profielbeschrijving, fijn om te lezen. Waar ze sterk in is en wat ze heeft gedaan, roept op tot gesprek. 
 • Goed dat er een foto is toegevoegd, ook de persoonlijke informatie duidelijk vermeld. Hoeft niet per se bovenaan van mij. Wel mis ik een verwijzing naar LinkedIn,
 • Puntje van advies voor de werkervaring. Afhankelijk van de rol waar ze op solliciteert zijn voornamelijk de laatste 10 jaar van haar werkervaring relevant. Sommige werkervaringen zijn ook erg kort: bepaal wat de relevantie is om dit te vermelden, eventueel in ‘project’ vorm.