SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Ruth 

 

Feedback van de jury bij het cv van Ruth

 • Heel fijn dat het zo kernachtig is en op één A4 past. Slim om reviews van anderen toe te voegen, is sterk. Ik vind het een heel concreet opgezet cv, vooral de blokjes over ‘waar krijg ik energie van’ en ‘wat vind ik belangrijk’, vind ik sterk. Jouw antwoorden daarbij kunnen nog wel iets concreter wat mij betreft.
 • Tip: Pas op voor algemene termen ‘met inzet, kennis en communicatieve vaardigheden een positieve bijdrage leveren’, dat zal het merendeel van de mensen zo omschrijven. Wat zijn precies jouw unieke eigenschappen, hoe omschrijven anderen jou wat je zou willen bijdragen in een nieuwe organisatie? Ook termen als out-of-the-box en vertrouwen zijn heel open. Maak het concreet. 
 • Ik zie dat je je opleidingen en werkgevers niet vermeld zoals op een traditioneel cv, gek genoeg mis je het ook niet direct. Maar toch zou ik er wel een zinnetje over toevoegen. Ik vind ‘onderhandelen’ niet zo’n prettige term, ik zou liever zien ‘dat kunnen we bespreken’ o.i.d..
 • Ruth is creatief aan de slag gegaan. Ik ben geen voorstander van grote namen op een cv maar bij Ruth is het zo klein op dat je er echt naar op zoek moet. Ik mis ook wel een goede beschrijving van werkervaring.
 • Een cv met een goede sprekende foto. 
 • Eerste indruk van het cv, het cv valt op, ik hou daar van. Kleur gebruik laat veel van je zelf zien! Ook mooi en prettig dat alles op 1 pagina staat/past. Is ook goed bruikbaar als promo op bijv. LinkedIn.
 • De inhoud bij ' wat krijg je' is sterk, maar valt te weinig op, maak dat prominenter en 'verkoop je zelf nog beter'. Verbeterpunt vind ik nog wel te veel bullets bij o.a. ''wie ben ik''.  Ik krijg nog steeds geen goed beeld wat je precies zoekt. Haal tekst weg welke niets toevoegt, zoals salarisindicatie (als je er niets over wilt zeggen, dan skip it). 
 • Een goede en uitgebreide omschrijving van de persoon, maar ik vind het kleurgebruik is te heftig. Ook nemen de referenties veel ruimte in. Deze ruimte kan beter gebruikt worden voor een uitwerking van je  werkervaring.
 • Een opvallend cv, maar niet erg overzichtelijk, waar moet je beginnen? Ook wordt niet duidelijk welke opleidingen ze heeft gedaan en welke werkervaring ze heeft? Ruth geeft vooral aan wat zij wil, maar wat heeft ze ons te bieden? 
 • Een kleurrijk cv met een leuke foto. Referent 1 heeft een erg leuk stukje geschreven over Ruth.
 • Wij zouden de items “Salarisindicatie” en “WAAR” van je cv afhalen. Nog een tip: Begin met “Wie ben ik” i.p.v. “Wat zoek ik”. 
 • Verder de tip om Linkedin profiel toe te voegen waarop al je werkervaring beschreven staat, want die ontbreekt nu. Maar overall een kort bondig overzichtelijk onderscheidend toekomstproof cv door je referenties in te zetten als werkervaring.
 • Het idee van een opvallend en compact cv is, in de  uitwerking  nog te veel een zoekplaatje. De vier gestelde vragen met de antwoorden zijn sterk, wat mij betreft de referenties te dominant evenals het onderwerp salarisindicatie.
 • Helder cv, geeft goed weer wat Ruth zoekt en wat ze aan ervaring mee brengt.   Leest makkelijk. De referenties zijn top! Ik mis wel namen van werkgevers en periodes hoe lang ze waar gewerkt heeft. Misschien toch een kort overzicht invoegen. Met de gele kleur van het cv, heb ik wel een haat/liefde verhouding, wat voegt het toe? Zou ook graag iets zien over je opleiding of opleidingsniveau.

Het cv van Ruth kreeg veel stemmen van de bezoekers op de website en won de publieksprijs