SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van René

 

 Dit vinden recruiters van het cv van René

 • Eerste indruk: Geen super gelikt cv, competenties helder in beeld en de meneer lacht je stralend toe. Er ontstaat direct een gunningsfactor.     Vier persoonlijke en professionele competenties vind ik kernachtig! René komt  heel authentiek over en dat is sterk. Het mag van mij overzichtelijker: wel de foto, wel de competenties, maar zet het verleden gewoon onder elkaar en haal de wolken weg. Er blijft wel één vraag hangen: “Van verzekeren naar opslag en wel studerend voor wft , wat is er gebeurd? Licht dit toe, daar wordt het cv (nog) beter van.
 • Leuke foto! Zou wel een andere achtergrond doen dan de wolken. Goed de maanden en jaren bij zijn werkervaring genoteerd.
 • Hij start sterk met zijn omschrijving in zijn profiel, maar ik vind zijn einde wat zwakker. Een ‘dynamische omgeving’ zie ik niet terug op zijn cv qua werkervaring, misschien heb ik daar een ander beeld bij, vandaar dat het belangrijk is dit beter te omschrijven.
 • Fijne opsomming met zijn functieomschrijving, is goed door te lezen en geeft structuur aan het cv.
 • Logo’s van de werkgevers mooi geplaatst, niet te groot wat je vaak ziet.
 • Een paar tips: Competenties helemaal weghalen en zijn profielomschrijving bovenaan zijn cv zetten (en nog deels herschrijven met voorbeelden wat hij kan, wil, oplost).  Het cv komt ook wat rommelig over door de lay-out en uitlijning van zijn werkervaring. Meer verdelen over de 2e pagina. Gekke plek van zijn leeftijd op het cv, het wat even zoeken.Kennis van de software pakketten en zijn talen meer omschrijven. Zie de tips bij de andere cv beoordelingen.De titel ‘Studies’ is niet juist, hier moet hij een andere titel gebruiken. Zijn dit cursussen of certificaten? 
 • De copy correspondeert niet met de uitstraling van het cv. De woordkeuze is heel formeel en netjes, maar de lay-out met de wolkjes, kleuren en foto is heel erg jolig. Er is daarmee een mismatch wat mij betreft in ‘brand design’, en maakt dat ik deze kandidaat niet helemaal kan plaatsen.
 • De bullets onder de functie zeggen niks bijzonders, ik neem aan dat ‘advies en verkoop’ inderdaad hoort bij je sales functie, dat hoeft niet in een bullet op je cv. Ook het inwerken van collega’s lijkt me niet cv vermeldenswaardig. De laatste zin in het profiel is voor mij een alarm triggertje, ik lees in hoe ‘zelfstandig’ hier staat beschreven een ‘moeite met autoriteit of hiërarchie’. Dit hoeft zeker niet zo te zijn, maar is wel hoe het kan overkomen.Een tip die ik kan geven, laat je cv door anderen lezen en vraag welk beeld je achterlaat.
 • Een vrolijke foto; René wil je wel als collega!
 • De logo’s van de werkgevers in mooi klein formaat:leuk!, spreekt meteen tot de verbeelding. De bondige opsomming van je werkervaring vind ik prima, maar de opmaak vind ik wel erg rommelig.
 • De blauwe lucht met wolken en je foto met ‘fading away’ effect: niet doen! Ik krijg zo sterke associaties met een rouwadvertentie. (Zeker met je geboortedatum over je foto geplakt….). Je adres staat in een zelfde blauw vlak als je competenties; volgens mijn moeten je competenties er uitspringen (en niet je adres).
 • Je profiel onderaan het cv vind ik niet handig; mijn advies zou zijn om het te combineren in 1 blauw vlak met je competenties, bovenaan in het cv.
 • Je noemt studies en opleidingen. Dat werkt verwarrend. Van ‘Studies’ zou ik cursussen of certificaten maken.
 • Leuk cv en makkelijk leesbaar. Goede enthousiaste foto als kers op de taart. De teksten kunnen beter.