SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Paulien

 

Dit vinden de juryleden van het cv van van Paulien

 • Duidelijk cv, mooi gebruik van kleuren en een goede foto. Duidelijke contactgegevens en fijn dat er een link naar haar Linkedin in is verwerkt.
 • Ze heeft mooi haar persoonlijkheid omschreven bovenin haar cv, dit geeft een goed beeld.  Top dat haar cv op 1 pagina past. Duidelijk omschreven met bullets wat zij heeft gedaan in haar banen. 
 • Ik mis de maanden bij haar werkervaring. 2015 – 2016 kan 2 maanden zijn, of bijna 2 jaar. Dit vind ik wel erg belangrijk om te weten. Ze heeft haar diploma Commerciële Communicatie en Voorlichting behaald, echter zie ik niet of zij haar andere studies heeft behaald. Dat wil ik weten als recruiter; is het niet duidelijk dat je een diploma hebt behaald, dan ga ik er van uit dat het niet zo is. Op zich hoeft dat niet erg te zijn, maar ik adviseer altijd om de reden er bij te zetten. 
 • Kleine tip: Bachelor of Business Adm -> Administration voluit schrijven. Nu wordt het erg rommelig.
 • Heeft ze haar rijbewijs niet gehaald? Zo ja, dit wel noteren. Hangt natuurlijk wel van de baan af waar zij op solliciteert.
 •  ‘Paulien in het kort’ valt nu meer op dan haar profielomschrijving bovenaan. Haar persoonlijkheid heeft zij bovenaan erg mooi verwoord, maar valt nu in het niets. ‘Paulien in het kort ‘vind ik dan wat overbodig met de containerbegrippen. 
 • Talen: hier meer uitleg geven wat haar niveau van de taal is. Heeft ze de taal tijdens werk toegepast (schriftelijk/mondeling)? Of alleen tijdens haar studie als vak gehad? 
 • Voor mij teveel van het goede qua opmaak, inhoud in orde. Alles staat erin. Prima foto. Als tip voor dit cv heb ik toch “Less is more”. Paulien geeft aan dat ze to-the-point is, maar daar vind ik haar cv niet in uitblinken. Ik vind dat ook uit een cv, je sterke punten moeten blijken, daar gaat het nog wel eens mis. Ik zie bijvoorbeeld veel cv’s waarin de opsteller zegt nauwkeurig te zijn en oog voor detail te hebben, maar vervolgens vol staat met allerlei onjuistheden. Of dat iemand zegt  een echte netwerker te zijn, maar op LinkedIn slechts 123 connecties te hebben. Overigens zijn deze twee punten zeker niet op het cv van Paulien van toepassing. Netheid en netwerk zijn uitstekend in orde bij Paulien. In zijn algemeenheid:  Zorg er voor dat je cv je beeld versterkt en geen vragen oproept.
 • Een sprekend cv, ik zie liever bullets onder elkaar dan naast elkaar.
 • Alle info op 1 pagina: complimenten!Verder een mooie vormgeving, bondig geformuleerd met bulletpoints en een goede, krachtige profielschets.
 • De 2e foto bij Paulien in het kort zou ik weglaten: dat is te veel Paulien. Je hebt aan het begin van je cv al laten zien dat je een representatieve persoonlijkheid bent.
 • Ik zou niet snel kiezen voor ‘allemansvriend’, is heel persoonlijk maar heeft voor mij een negatieve connotatie. Ik zou eerder kiezen voor: ‘makkelijk in de omgang’.
 • Het cv van Paulien is een prima cv, omdat zij een goede en bondige inhoud combineert met een mooie heldere opmaak.
 • Omdat ze een Cv-ontwerpster is, verwacht ik heel veel. Als ze dit niet zou zijn, zou ik wel iets meer punten hebben gegeven, maar nu ben ik extra kritisch. Ik vind het ontwerp toch wat rommelig, en de opmaak en kleurgebruik vind ik niet zo mooi. Voor een deel is dat echter persoonlijk. Twee keer een foto vind ik een beetje over the top. De content is op zich prima, maar ik beoordeel haar kunde met name op het ontwérp en dat is een beetje all over the place, wat mij betreft.