SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Mijke


De jury over het cv van Mijke

  • Een cv met een frisse layout en daardoor overzichtelijk, maar direct komt de vraag: Wat voor soort functie ambieert ze? Uit haar cv komen twee beelden: Docent en marketing. Is dat wat ze wil? Ht cv heeft een sterke introductie, maar het benoemen van de corevalues kan beter en wat verstaat ze eigenlijk onder corevslues. Kijkt op de foto wat sceptisch. Maar toch een pakkend cv.
  • Prettig, overzichtelijk en rustig ogend cv. Passie spreekt eruit, beeldend zoals ook haar profiel is zo te zien. Zoekt, op basis van de taal, een Engelstalige omgeving? Goed dat ze haar opleidingen op de eerste pagina plaatst, maar een minder prominente geeft dan haar werkervaring. Mooi om de extra curriculare activiteiten te zien en uiteraard, hoe cliché dan ook, haar hobby’s. Die geven wel wat aan over de persoon. Algeheel beeld: een senior professional!
  • Tip: wanneer je geen Engelstalige organisatie/functie zoekt, zorg dan voor een Nederlandstalig cv.
  • Naar mijn smaak een heel erg druk en onoverzichtelijk door veel tekst, daardoor een niet prettig leesbaar cv. Waarom in het Engels? (Redactie: Mijke zoekt een internationale baan in Zwitserland.) De hyperlinks wrken niet en moet je de LinkedIn-link selecteren en in je browser plakken, dat is onhandig. Persoonlijke presentatie is keurig en omdat het in een ander kleurvak staat, valt het goed op.
  • Wat ik heel sterk vind aan het cv van Mijke is per functie de indeling in responsibilities / achievements / skills, hierdoor zie je meteen wat zij persoonlijk bereikt heeft en op welk vlak zij zich bij die werkgever ontwikkeld heeft, op een meetbare manier.
  • Het cv oogt rustig en overzichtelijk maar wordt toch nog grafisch ondersteund bij de skills en talen en door de logo’s bij de werkgevers. Een mooie nderscheidende layout, springt er meteen tussenuit door de donkere achtergrond.
  • Ik vind het nog vrij vol en veel tekst om doorheen te “scrollen”, wellicht kan er nog iets ingekort worden?
  • De foto vind ik wat onrustig qua achtergrond en ik zou liever een lachende foto zien in plaats van een soort “frons”, al kijkt ze wel vriendelijk.
  • Dit is een foto met een wat drukke achtergrond en veel kleur. Dit kan een afleiding zijn. Pluspunt is de plaatsing van de foto in het cv, die is lekker groot. De blik vind ik erg leuk, samen met de kleding en de ketting. De houding kan wat mij betreft beter. Mijke richt zich niet volledig naar de camera toe en lijkt daardoor langs de camera te kijken. Je mist hierdoor een beetje dat contact.