SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Mieneke

 

Feedback van de leden van ons recruiterspanel:

 • Overzichtelijk  en dit cv leidt tot heel veel vragen.  Dat hoeft niet erg te zijn als het vragen zijn die mij nieuwsgierig maken en ik denk daar wil ik meer van weten. Foto is goed. Ofschoon overzichtelijk bevat het cv wel erg veel info, breng het nog wat terug. Ik denk dat je cv daardoor aan kracht wint. Wat bij dit cv blijft hangen is toch de vraag:” overal heel kort gewerkt, waarom?” Waarschijnlijk zijn daar goede redenen voor. Zet dit er bij, bijvoorbeeld tijdelijk contract i.v.m. zwangerschapsvervanging of activiteit gestopt. Maar een prima cv!
 • Overzichtelijk, duidelijke lay-out en een goede opbouw. Goede foto. Een goede omschrijving over haar zelf, leest makkelijk door qua tekst en ze schrijft dit ook goed vanuit de ‘ik’ vorm. Ik word blij van zulke teksten, dit geeft mij een goed beeld van haar. Wel zou ik het nog iets inkorten, oogt wat te lang. 
 • Erg sterk haar functies omschreven, ze geeft goed aan wat zij in haar functies heeft gedaan. Ik wordt enthousiast van haar teksten! Leuk dat zij haar portfolio website heeft gemeld op haar cv, ik zou dit wel meer naar voren brengen. 
 • Slim dat zij (online) communicatie onder haar naam heeft gezet, valt goed op.
 • Het grijze lettertype is niet fijn om te lezen, het lijkt alsof ik wazig zie, hierdoor zou ik het cv snel weer wegklikken. Heeft ze haar opleidingen afgerond? Ik zie dit niet op haar cv.
 • Tip bij Softwarekennis/talenkennis: uitschrijven van haar kennisniveau. Is zij beginner? Ervaren? 
 • Vrijwilligerswerk: ook kort uitschrijven wat zij bij Save the Children en het Rode Kruis heeft gedaan.
 • Ik mis de geboortedatum en heeft zij een rijbewijs (zo ja, dan noteren). Geen maanden genoteerd bij haar werkervaring, nu weet ik niet hoe lang zij ergens heeft gewerkt. Voorbeeld: 2009 Interim docent, is dit dan 1 dag geweest of bijna een jaar?  Functie niet goed zichtbaar tov de werkgever, dit omdraaien.
 • Goed geschreven cv, maar ik vind het ook een beetje saai.
 • Mooi rustig cv qua opmaak en overzichtelijk.Ik vind het goed dat je een portfolio hebt en hiernaar verwijst. Wat ij betreft mag je wat bondiger formuleren; al met al iets teveel tekst.
 • Persoonlijk zou ik voor een meer sprekende kleur kiezen voor het rechter gedeelte in je cv; ik vind het jammer dat je deze ‘voetnoot-stijl’ kiest, je creëert zo een te bescheiden indruk. Ik ben wel blij dat je het woord ‘passie’ maar 1 keer gebruikt, want dat is wat mij betreft een woord dat tegenwoordig teveel wordt gebruikt.
 • Ze schrijft online content, maar daar geldt al snel TLDR (too long did not read). Dus ik verwacht eigenlijk een korter en to the point cv. Werkervaring van 2009 en eerder hoeft niet op een cv, daarvoor is LinkedIn. Beter mikken op één kantje. Maar los daarvan, is haar opmaak rustig aan het oog en makkelijk scanbaar. Template van haar cv is goed gekozen. Ook is de ‘ik-vorm’ in de werkervaring verrassend, en geeft mooi haar motivatie weer om ergens aan de slag te gaan