SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Maureen

 

 

 


De feedback van de juryleden bij het cv van Maureen

  • Haar foto in haar cv is oprecht en ze komt energiek over.  Verder een duidelijke opsomming van haar contactgegevens nsocial media kanalen. Altijd handig, want je wil tenslotte zichtbaar zijn.
  • Een mooi overzichtelijk cv! Toch heb ik een paar tips voor haar. Ze is niet altijd even consequent in spelling in haar cv (service-minded en service minded).  Ondanks Maureens grote kennis van talen, kan ze dit beter in woorden uitdrukken, dan met vlaggen. Ik wil graag zien dat ze de taal beheerst, bijvoorbeeld door dat ze in de talen die zij beheerst, aangeeft dat ze graag wordt uitgenodigd voor een gesprek. Laat in je cv zien wat je kan.
  • Leuk het stukje '' waarom juist ik''; Je benoemd je kwaliteiten, maar geeft ook uitleg erbij. Je hebt veel gedaan in je carrière en dat heb je goed overzichtelijke neergezet. Een tip die ik mee wil geven is om bij expertise goed te kijken wat echt van belang en wat vanzelfsprekend is. Het is nu een aardige lange lijst geworden, waardoor een grote kans is dat mensen er screenend door heen gaan en de belangrijkste dingen over het hoofd worden gezien. Zorg dat de belangrijke zaken opvallen in je cv, dat kan je ook doen door de niet relevante zaken weg te laten.
  • Een mooie opzet, heldere kleuren en modern ingericht. Dit cv lokt uit om te lezen.  Helder, duidelijk, en het leest gemakkelijk door. Ondanks dat het cv 3 pagina’s lang is blijft er een gevoel over van “kort en krachtig”. 
  • Ik zou persoonlijk geen tarieven in een cv verwerken. Dit zou de klant af kunnen schrikken.
  • Het cv van Maureen is een goede degelijke pitch van een ervaren internationale Personal Assistent. Het cv is met name op de inhoud erg goed,  maar ik vind het cv erg onrustig ogen door het gebruik te maken van veel verschillende harde kleuren (o.a. de vlaggen) en een erg groot lettertype. Daardoor krijgt het cv iets hards en Maureen ook en dat is jammer.