SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Lisette 


Het cv van Lisette verkozen tot het cv van de maand juni

Inmiddels is het cv van Lisette verkozen tot het cv van de maand juni. 

Recruiters over het cv van Lisette

  • Dit cv komt binnen! De link naar het filmpje werkt en is bijzonder. Echter niet duidelijk wat Lisette wil. Ik vraag mij ook altijd af “Past de persoon binnen het team. Lijkt me een zeer uitgesproken persoonlijkheid. Dat zou kunnen botsen”.  Uit het cv blijkt ook een mooi evenwicht in sociale en individuele activiteiten. Maar zie (helaas) geen sport, vind ik namelijk iets zeggen over werken in teamverband en het om kunnen gaan met tegenslagen.
  • De kleurstelling voorblad mag duidelijker en mag van mij ook eigenlijk weg, voegt niet zo veel toe. Vier pagina`s, vergt wel wat zoekwerk m.b.t. welke informatie je wil. Een goed Cv, maar wel voor creatief gerichte vacatures
  • Ofschoon ik zelf christen ben, zou ik in mij cv niet mijn kerkelijke achtergrond benoemen.  Al blijft dit punt discutabel. Het zegt namelijk niets over je capaciteiten maar mogelijk wel over de aannames over je inzetbaarheid of inpasbaarheid binnen een team.  De ene werkgever zou misschien denken een plus, maar bij andere werkgevers is dit juist een min.
  • Er is veel aandacht besteed aan dit cv, maar het is voor mij veel te veel. Ik heb een grote weerstand om dit allemaal door te moeten lezen, bij veel sollicitanten leg ik dit ongelezen aan de kant. De voorkant hoeft voor mij niet, de foto op pagina 2 vind ik uitstekend. Bij personalia ook te veel irrelevante info. Met name geloofsovertuiging  roept bij mij weerstand op. Ook het filmpje, op zich een leuk idee, maar wat wil je mij nu zeggen? Ik zie dat je creatief bent.  Zou goed zijn als het filmpje antwoord geeft op vragen als: Welk probleem ga je voor mij oplossen? Wat ben je hoe doe je je werk en wat drijft je?
  • Een opvallend en op de doelgroep geschreven cv. Op zich mag dat, maar ik vind het ook niet helemaal passend voor de vrouw op de foto. + Het gebruik van de stippellijn-vakken is een goede manier om je cv duidelijk en overzichtelijk te maken
  • Super leuk die link naar een video waarin je jezelf voorstelt! Een goede manier om op te vallen tussen de honderden sollicitanten. Probeer je werkervaring bovenaan het cv te plaatsen. Als recruiter is dit het meest interessante onderdeel van je cv, dus je wilt dat dit meteen zichtbaar is! Het voorblad is een leuk/mooi idee voor papieren versies van je CV, maar als digitale versie voegt het niets toe. Het zorg ervoor dat men meer moet scrollen voordat ze bij de relevante informatie komen.

Het filmpje/de video waar men het over heeft is hier te zien