SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Linda

 

 


Stemmen 

Dit vinden recruiters van het cv van Linda

  • Het cv van Linda straalt rust uit, niet al te serieus door het kleurgebruik maar wel professioneel en met vertrouwen. Goede foto qua houding en glimlach.
  • Tips: de meest recente werkervaring is zeer uitgebreid, dit geeft aan dat deze ervaring het meest representatief is. Geef daarbij als eerste aan wat het belangrijkste is. Nu is dat administratieve ervaring en is DTP/marketing ondergesneeuwd. De URL is niet clickable helaas, staat slordig.
  • Linda’s cv oogt overzichtelijk en beknopt. Haar foto is de beste van alle 5 de cv’s, al had die iets meer ingezoomd mogen worden, waardoor een stuk hand/arm niet zichtbaar zou zijn. 
  • Het gekozen lettertype spreekt mij persoonlijk minder aan, maar kan wellicht goed passen binnen haar branche. Haar competenties zouden een kopje mogen krijgen, of bovenaan zou ze kunnen werken met profielschets. De volgorde van persoonlijke informatie en contactgegevens, afgewisseld met een elevator pitch, vind ik slordig. 
  • Een tip voor Linda is om met haar praktijkervaring alleen te werken met jaartallen, zodat het gat in haar cv niet zo opvalt. Nu roept het vragen op. Dat is niet erg, maar dan wil ik ook de antwoorden.
  • Een cv met een aparte lettertype en zonder puntsgewijze opsomming van de werkervaring. Toch is der werkervaring prettig leesbaar. Ik vraag mij, na het leze van di cv wel af, wat wil ze en ik mis de profielomschrijving.
  • Prettig cv qua look & feel, overzichtelijk. Prettig leesbaar. Afhankelijk van waar zij naar solliciteert zou ik nog een versie maken. Stel je solliciteert voor een creatieve functie, dan het administratieve meer naar achtergrond en steekwoorden uit de vacature in je cv terug laten komen. Solliciteert zij naar een administratieve functie? Dan steekwoorden uit die vacature dik gedrukt en meer naar voren laten komen.
  • Mooi overzichtelijk CV, met alle belangrijke info. Dus maanden bij de werkervaring, en behaalde diploma’s. Goede kleurstelling en niet te veel tekst, zodat het te druk wordt. Profielfoto is een mooie zakelijk foto met de juiste belichting. Het andere lettertype waar de naam en de onderdelen mee wordt aangegeven maakt het cv persoonlijk.
  • Een minpuntje; ik was heel erg benieuwd naar de elevator pitch, dit kan namelijk echt een verrijking zijn. Echter kan ik de link vanuit de pdf niet aanklikken. Nu kan dat liggen aan mij, maar als ik dan youtube opstart en de naam van Linda intik, dan krijg ik geen resultaat. Dus dat moet of werken of ze moet onder haar naam vindbaar zijn.
  • Heel mooi opgemaakt cv! Bovendien overzichtelijk en ook leuk een Elevator Pitch toegevoegd; origineel. De smiley op het einde vind ik grappig. De beschrijving van de functie is niet overal consistent en de referenties zijn wat mij betreft overbodig (deze mogen toch niet gebeld worden zonder toestemming.