SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Eva

 


Stemmen 


Recruiters over het cv van Eva

  • Een fris vormgegeven cv, waarin je al een inkijkje krijgt in de persoon. Mijn beeld op basis van de gekozen foto: fris, enthousiast, straalt rust uit. Mijn eerste associatie vanwege de achtergrondfoto: iets met groen, duurzaam, gecombineerd met professionaliteit. 
  • Tips: draai de verticale indeling om en toon in ieder geval je samenvatting als eerste. Maak een bewuste keuze of je al je bijbanen wilt noemen (welke zijn relevant?). Pas het telefoonnummer aan, gebruik een 0 in plaats van een o.
  • Eva heeft een bondig cv en dat is een groot pluspunt. Storend vind ik wel dat er wordt gewerkt met verschillende lettertypen/groottes en dat oogt slordig/rommelig. De foto van Eva vind ik zelf iets te groot, en de achtergrondfoto mag volledig weg. Die voegt niets toe en leidt alleen maar af. Wat mij betreft nu te bombastisch.
  • Wow, dit cv komt binnen, goede foto en oneliner en de samenvatting ook top. De beschrijving van de werkervaring is wat summier, maar Eva is dan ook nog een starter.
  • Alles past op 1 pagina, dat maakt het cv compact. De data bij de werkervaring is helemaal volledig. Het pluspunt is in dit geval ook een minpunt, omdat het nu veel te druk is geworden. Als je het op 1 pagina wil doen, dan moet het wel overzichtelijk blijven.
  • Foto is echt veel te groot, die ruimte had ze kunnen gebruiken om het cv overzichtelijker te maken. Lettertype is in verschillende formaten gebruikt; groot, klein en met hoofdletters. Vooral het stuk over de projecten is te klein, terwijl zij het in haar cv daarvan moet hebben. De werkervaring zijn vooral bijbaantjes geweest, dus moet de nadruk komen op de projecten.
  • Opleiding niet duidelijk of het diploma behaald is.
  • Mooie look & feel van het cv. Foto naar mijn smaak beetje groot, maar er is nog niet heel veel werkervaring dus dat verandert ongetwijfeld in de toekomst. Je zou er nog voor kunnen kiezen het blok projecten en ervaringen om te draaien zodat, bij het solliciteren naar een gewilde functie, direct jouw relevante ervaring in beeld is.
  • Erg overzichtelijk en goed gebruik van de ruimte. De werkervaring mag wel uitgebreider (daar draait een cv immers om).