SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Ella

 

 


De feedback van de jury voor het cv van Ella

  •  Leuke spontane foto en het is meteen duidelijk dat Ella jurist is en ze geeft een duidelijke introductie.  Minpuntje is wel het missen van de voornaam van Ella op haar cv, als ook de contactgegevens! Ook de balk en het kleurgebruik op de tweede pagina van Ella’s cv maakt haar cv helaas tot een kruiswoordpuzzel, onoverzichtelijk en een zoekplaatje. Zorg dat je cv gemakkelijk te screenen is.
  • De werkervaring wordt te uitgebreid omschreven, Ella kan zich beter beperken tot 4 tot 5 bulletpoints met een korte samenvatting om dit als visitekaartje te gebruiken bij de uitnodiging voor een gesprek.
  • Het cv maakt een verzorgde en rustige indruk, in een oogopslag is duidelijk wie ze is en wat ze kan/wil. De pitch komt nog een beetje plichtsmatig over met wat geijkte termen. Geef bijv. aan wát je ambitie is.
  • Overzichtelijk en goede kleuren. Het cv bestaat uit 2 pagina’s en is dus daardoor  kort en krachtig. Verbeterpunt is natuurlijk het toevoegen van je voornaam of wil je als E.A. door het leven? De geboortedatum staat op pagina 2, ik zou de leeftijd  altijd op pagina 1 vermelden. Tot slot, je schrijft wel erg veel vanuit de ‘ik’-vorm.
  •  Overzichtelijk cv, waar ik bijna alles op terug kan vinden. Ik miste alleen de geboortedatum. Tip die ik mee wil geven is om goed te kijken wat echt van belang is bij de werkzaamheden en wat van vanzelfsprekend is. Het is nu een aardige lange lijst, waardoor een grote kans is dat mensen screenend door heen gaan en belangrijkste dingen over het hoofd zien.  
  • Nog een tip, benoem je scriptie onderwerp bij je opleiding. Dat is jouw expertise waar jij bent in afgestudeerd! 
  • Nog en tip van ons als SollicitatieLAB, je cv is wel erg zwaar 11MB, we hadden de nodige problemen om je cv te versturen en door de "firewalls"van de recruiters te krijgen. Dus zorg dat je cv onder de 1MB blijft dan is je cv gemakkelijk te versturen. Uiteindelijk gaat het om de inhoud, een fotootje of logo is leuk, maar belangrijker is het, dat je cv daadwerkelijk aankomt.