SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van CoraDe juryleden over het cv van Cora

  • Open en stralende foto. Leuk gebruik van emoticons. Word je vrolijk van. Inhoudelijk mag de ervaring wel meer worden uitgewerkt.
  • Overzichtelijk, een cleane opmaak. Het is even zoeken naar de werkervaring, omdat er nog andere zaken eerst staan. Goede titel! Spreekt ambitie uit.
  • Tip: Let op bij gebruik van leestekens en interpunctie; als je een administratieve rol zoekt, zorg dat dat je geen stijlfouten maakt (spatie-gebruik bijvoorbeeld). Kijk ook even naar het gebruik van smileys in een professioneel cv. Zou ik niet doen.
  • Rustige opmaak waardoor het makkelijk leest. Mooi dat je logo’s gebruikt, maar zorg er voor dat ze dan ook helemaal zichtbaar zijn. Goed dat je aangeeft wat je precies zoekt, omdat dit niet heel duidelijk uit je werkverleden blijkt. Competenties, vaardigheden en expertise gebruik je door elkaar heen en in sommige gevallen zelfs dubbelop.
  • Een heel “clean” en strak ontwerp, leest prettig. Ik word direct blij van haar vriendelijke foto en de blije smileys bij haar vaardigheden, het cv roept een positief gevoel op. Ook goed dat zij een titel aan haar profiel heeft gegeven, veel minder droog dan alleen “administratief medewerker”, het profiel zelf mag echter weer wat onderscheidender!
  • Goed dat zij haar competenties ook een toelichting heeft gegeven, dat maakt het ook beeldend. Ik vroeg mij direct af wat het “gat” is na haar eigen bedrijf, die loopt tot 2018 (maar welke maand?) en wat heeft zij daarna gedaan? Zelfontwikkeling? Cursussen? Vrijwilligerswerk misschien?
  • De functieomschrijving is erg beknopt, vooral bij haar eigen bedrijf zou ik graag voorbeelden lezen van wat zij dan gedaan heeft en voor wat voor soort bedrijven bijvoorbeeld, misschien een mooie referentie erbij of een voorbeeld van een project dat ze heeft ondersteund? Nog een puntje op de i: Ik mis de jaartallen bij de opleidingen.
  • Het formaat van de foto vind ik een pluspunt. Cora laat zichzelf op deze manier echt zien, je oog gaat uit naar de foto, goed voor de eerste indruk. Ook hier zie je een leuke, spontane lach, dus dat is helemaal prima. Ik zie geen traditionele lichtopstelling, het licht komt van een kant, waardoor je een schaduw krijgt op het gezicht. Persoonlijk zie ik liever een gelijkmatige verlichting van het gezicht op een cv.