SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Brenda


De juryleden over het cv van Brenda

  • Het is een mooie beeldvullende foto met weinig afleiding. Je oog gaat dus meteen naar Brenda toe, waardoor de eerste indruk al gemaakt wordt. De foto is rond in plaats van vierkant, dat vind ik een leuke touch. Ik vind dat ze een hartstikke leuke en spontane lach laat zien en een pluspunt is de grootte van de foto.
  • Mooi dat het cv in de huisstijl kleuren van haar bedrijf is en dat het logo terugkomt, zo is het echt een visitekaartje. Verder een cv met een sterk profiel, ze laat zien wat haar toegevoegde waarde is en welk “probleem” ze voor je oplost
  • Overzichtelijk en gemakkelijk scanbaar. Haar functieomschrijvingen zouden wat concreter mogen, met bijvoorbeeld behaalde resultaten, projecten waar ze bij betrokken was, de omschrijving is nu vrij “droog” en dat past vast niet bij Brenda.
  • Haar opleiding tot / ervaring als fysiotherapeut / paraveterinair is niet (meer) relevant, ik zou aangeven waarom ze die switch gemaakt heeft naar ondersteunend werk.
  • Keurig op 1 pagina zonder dat het te druk oogt. Een korte samenvatting van voorgaande banen maakt je cv prettig leesbaar. Goede persoonlijke presentatie. Voor mij is het duidelijk: “Iemand met een missie!”
  • Goed om je software-kennis in beeld te brengen, maar WeTransfer, Evernote, Dropbox en Skype zou ik niet apart vermelden. Dat is niet onderscheidend genoeg.
  • Komt betrouwbaar en open over, een overzichtelijk cv. Maar: wat is een virtueel assistent? Op afstand? In het profiel staat de term ‘Online Personal Assistant’, voorkeur om dezelfde term te gebruiken.
  • Haar cv roept bij mij een duidelijk beeld op van wie ze is, wat haar drijft en wat haar toegevoegde waarde is/kan zijn voor een organisatie. Kleuren van haar eigen bedrijf komen terug op haar cv. Ook fraai: Eerdere, minder/niet relevante ervaring teruggebracht tot bullets. Goede pitch met link naar haar missie. Goede energieke foto. Een top cv!