SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van AnitaDe jury over het cv van Anita

 • Het eerste wat mij opvalt, is dat Anita scheef staat op de foto. Een echte houding mist. De blik en de lach vind ik wel erg goed. Ze kijkt recht in de camera en ik zie een spontane lach. De kleur vind ik er ook heel goed uitspringen, je oog gaat meteen uit naar de foto. Wat ik jammer vind is dat de foto erg klein afgebeeld staat. De foto mag groter op het cv staan, je mag jezelf meer laten zien.
 • Een snel scanbaar cv: overzichtelijk, duidelijke kopjes, goed gebruik van blokken. Verder is het cv to-the-point en goed samengevat. Ook een duidelijke korte introductie per werkgever, dat maakt het wat beeldender
 • -Wat mij niet direct duidelijk is, is waar zij nu naar op zoek is. Ik denk een functie als tekstschrijver, maar op freelance basis? Mindjoy is denk ik haar eigen bedrijf? Die zou ik dan bovenaan vermelden, en als titel van je cv bijvoorbeeld dat je een gestructureerd en creatief schrijfster bent, en een quote die daaraan gerelateerd is (deze quote is een beetje algemeen).
 • Ik zou het profiel bovenaan plaatsen, op de meest prominente plek dus naast je foto. De foto zou ik wat groter maken / verder inzoomen. Ik zou ook graag een iets origineler profiel willen zien, met minder “standaard” termen als creatief, veelzijdig etc, ik zou proberen iets meer storytelling toe te passen, trek de lezer naar je toe!                                                                                                              
 • De eerste alinea van je werkervaring bij Philips staat vol jeukwoorden : “Samen met HR Project Manager …. “ Gelukkig trek je het recht met de taken die daar onder staan uitgeschreven en ook de relevante werkervaring is duidelijk omschreven. Ook goed de minder relevante werkervaring op pagina 2.
 • Dit zakelijk cv, geeft al een goed beeld naar wat voor rol/organisatie je op zoek bent. Maar het e-mailadres maakt mij enerzijds nieuwsgierig en bij het verder kijken zie ik meer van de persoon dan via het cv. Nogmaals: bij behoefte aan een zakelijke omgeving is dat prima maar besef je dat je een beeld afgeeft. Ik vermoed dat de persoon Anita anders is dan het beeld wat ik nu heb obv het cv. Is het cv gericht op de zakelijke markt dan zou ik een ander emailadres gebruiken.
 • Goed dat er een profiel bij staat. Probeer er wel direct in aan te geven wat je zoekt.
 • Haar cv leest onnatuurlijk door de layout. Oogt daardoor rommelig en kost daarmee teveel tijd om een goed beeld te krijgen. Terwijl het cv wel veel informatie bevat Daarnaast is mij niet helder wat voor functie ze zoekt.
 • Persoonlijke profielschets zie ik  graag bovenaan. Ze legt nu nadruk op haar NAW-gegevens ipv op haar profielschets. Layout van profielschets rechts naast werkzaamheden voelt wat mij betreft onnatuurlijk en leest daarmee niet prettig. Ik ben ook erg benieuwd welke  training ze gevolgd bij Google? Wees in je cv zo specifiek mogelijk. 

 

 

Reactie van de stemmers op de website

 • Zeer uitgebreid cv. Heldere kleuren, frisse weergave en erg overzichtelijk. 
 • Duidelijke cv en overzichtelijk! Gestructureerd
 • Anita een enorme drive heeft om het beste te doen en heel leergierig is 
 • Top cv

Het cv werd door de stemmers op de website, Facebook en LinkedIn beloond met de publieksprijs en mag aan het eind van het jaar meedoen met de cv van de maand verkiezing.