SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

De situatie op de arbeidsmarkt per beroep van A tot Z

Van Accountant tot Zakelijk dienstverlener.

Als SollicititatieLAB vinden we het belangrijk om te weten hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit. Wat zijn de kansen voor jou om in een bepaald beroep werk te vinden? 

Natuurlijk is dat voor iedereen verschillend en afhankelijk van jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring. Maar het is eenvoudiger in een bepaald beroep een baan te vinden wanneer de spanning op de arbeidsmarkt groot is (weinig aanbod en veel vacatures), dan wanneer je een baan zoekt in een beroep waar de arbeidsmarkt ruim is (veel aanbod van werkzoekenden en weinig vacatures). 

Onlangs hebben we op basis van de zogenaamde spanningsindicator van het UWV voor een groot aantal beroepen, de arbeidsmarkt situatie in beeld gebracht voor de regio's rond de 4 grote steden en voor Nederland als totaal. 


 

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw kansen op de arbeidsmarkt, neem dan gerust contact op. In een vrijblijvend gesprek gaan we in op jouw situatie op de arbeidsmarkt in jouw regio. Ook bespreken we dan, hoe we jou eventueel kunnen ondersteunen bij het vinden van een passende baan. Wil je meer weten bel dan met Ton (06 269 46 198) of Cees (06 53 790 492)

Hoe is de situatie voor mijn beroep, in mijn regio?