SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Hoe vind je een baan?

Het vinden van een leuke baan is tegenwoordig best lastig. 

Solliciteren tegenwoordig, is niet alleen zoeken, maar ook netwerken en zorgen dat je gevonden kan worden. Als werkzoekenden moet je actief zijn op internet (Twitter, LinkedIn). Want één ding is wel duidelijk, de tijd van alleen reageren op een advertentie ligt (inmiddels ver) achter ons. 

Helaas is er geen algemeen recept voor het vinden van een baan. Hoe jij een nieuwe baan vindt is afhankelijk van een groot aantal factoren. 

Bijvoorbeeld, ben je hoog of laag opgeleid, wat is je leeftijd, wil je bij een kleine of een grote organisatie werken. Ook de branche en het beroep, waar jij wil werken maakt verschil. Er zijn namelijk kansrijke beroepen en beroepen waar veel aanbod is en dat geldt ook voor sectoren.

Er is dus helaas geen algemene aanpak, daarom stemmen wij onze begeleiding altijd af op het individu. Misschien is dat wel de reden waarom we zo succesvol zijn in het begeleiden van mensen naar werk. 

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen, neem dan gerust contact op.

Welke wervingskanalen gebruiken organisaties en waar de meeste kansen op succes

Onlangs kwam het UWV met een aardig onderzoek naar de vacatures in Nederland en hoe deze worden vervuld. We hebben het een en ander op een rijtje gezet

Het beste wervingskanaal per leeftijd, omvang van het bedrijf, opleiding en branche

Je start situatie

Behalve bovenstaande verschillen is ook je 'start'-situatie bepalend voor hoe je het beste een baan kan vinden. Laten we duidelijk zijn, het gemakkelijkst is om vanuit een werkende situatie een baan te vinden. Wacht dus niet te lang als je denkt: "Mijn bedrijf of sector zit in zwaar weer, ik weet niet of ik over een jaar nog wel werk heb." 

Maar ook hier geldt weer, iedere situatie is anders. Ook wanneer je werkloos bent zijn er mogelijkheden. Het afgelopen jaar vonden rum 260.000 mensen van uit de WW een baan, dus waarom jij niet. Het belangrijkste devies is: Niet opgeven! De afgelopen jaren hebben wij al veel succes gehad met onze begeleiding bij mensen die daarvoor steeds tegen een muur liepen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.