SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van de maand augustus

De zomer is weer voorbij en dat merken we direct aan het aantal inzendingen voor het cv van de maand. Uiteindelijk werden er 5 cv's genomineerd. 5 top cv's die aan de jury werden voorgelegd en waarop gestemd kon worden door de bezoekers van onze website, onze  LinkedIn-pagina en ook onze Facebook pagina. 

De jury had het weer moeilijk deze maand en zoals altijd was de jury best kritisch en kwamen ze meet veel goede feedback voor de cv's van de kandidaten. Ze waren het lang niet met elkaar eens en de cijfers vlogen heen en weer en liepen niet alleen per cv behoorlijk uiteen, maar ook per jurylid. Uiteindelijk gaven ze aan deze editie een 7,1 gemiddeld, dat is vergelijkbaar met andere maanden. Maar het winnende cv scoorde maar liefst een 8,7 gemiddeld (dat is hoog!).Ook nu werden 3 van de 5 cv's door een jurylid als het winnende cv boven aan zijn of haar lijstje gezet en dat zegt wel weer iets over de kwaliteit. Toen alle stemmen binnen waren bleek dat de voorkeur van de jury uitging naar het cv van Sara Nguyen uit Eindhoven

Het cv van Anne Alofs uit Heiloo eindigde als 2e en het cv van Seline Konings uit Oosterbeek behaalde een fraaie 3e plek.

De publieksprijs

Er is weer veelvuldig gestemd. In totaal werden er 460 stemmen uitgebracht. De strijd om de publieksprijs was erg spannend maar uiteindelijk kreeg het cv van Alexander Mulder uit Borne de meeste stemmen van het publiek. Alexander werd met 38% van de stemmen de winnaar van de Publieksprijs en mag nu aan het eind van het jaar meedoen aan de cv van het jaar 2018 verkiezing, maar belangrijker zijn netwerk weet dat Alexander weer in de markt is voor een nieuwe uitdaging. Het cv van Seline Konings uit Oosterbeek kreeg 31% van de stemmen en was een goede tweede. 


De 5 genomineerden

Klik op de afbeelding om het betreffende cv groter te zien. Ook zijn daar, de opmerkingen en de tips van de juryleden geplaatst. Ook zijn daar een aantal van de reacties te zien van de stemmers op de verschillende cv's

Het cv van Alexander uit Borne

Het cv van Anne uit Heiloo

Het cv van Peter uit Hoevelaken


Stemmen klik dan hier

Je kan ook stemmen op Facebook

Ook deze maand kan je stemmen op  LinkedIn. Ga hier naar SollicitatieLAB op LinkedIN.
Het cv van Sara uit Eindhoven

Het cv van Seline uit OosterbeekHet recruiterspanel van de maand augustus

Ook deze maand hebben we weer een mooi Recruiterspanel. Bestaande uit:

  • Natuurlijk onze vaste waarde Ingrid Bredius van ICT-detacheerder QRC
  • We proberen elke maand ook een aantal vernieuwende organisaties in ons panel te hebben. Vorige maand liepen we tegen Spielwork aan, die op een opvallende manier vacatures weergeven. We vinden het daarom rg leuk om deze maand Manus Aa, founder van Spielwork in ons panel te hebben.
  • Om te zien hoe het werkt hebben we gereageerd op een vacature bij Transavia en liepen daarbij aan tegen Sandor Lokenberg van Cariero. Sandor is een zeer ervaren interim-recruiter en hij was direct bereid om plaats te nemen in de jury.
  • Ook vernieuwend bezig is Laurens Zorg. We lazen een artikel in het AD over hun manier van werven: Solliciteren in 1 dag. Yvette Scheepbouwer neemt deze maand ook plaats in de jury.
  • Eén van de onderwerpen die we ons recruiterspanel deze maand voorleggen is, wat ze vinden van een "tussenbaan". Veel jongeren gaan na hun afstuderen eerst een tussenbaan doen, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. We zijn wel benieuwd wat recruiters hiervan vinden. In dit verband is het ook leuk dat Jacqueline Levisson deze maand in ons panel zit. Jacqueline is een ervaren HRM-ster, bezig om haar eigen bureau op te zetten en op dit moment ook nog recruiter bij de Voedselbank in Arnhem. 
  • Marjolein Piket is Senior recruiter bij Dunea. Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. In deze tijden van het klimaatakkoord en groen ondernemen, leek het ons goed om een bedrijf in ons panel te hebben, waar milieu en schoon hoog in het vaandel staan.
  • Bianca Prins van CV Works en momenteel werkzaam voor ING, maakt ons panel compleet.

 

Zelf een keer meedoen?