SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van de maand juni

 

Het winnende cv van de maand juni is het cv van Monique Hovens uit Nijmegen, maar het was zeer spannend. 

Onze jury had het lastig 4 van de 5 cv's werden door één van de jury leden wel als hoogste gescoord. Dit zegt wel iets dat het dicht bij elkaar lag. Uiteindelijk kreeg het cv van Monique Hovens de hoogste score. Haar cv werd met een 7,24 gemiddeld gewaardeerd. Ze bleef daarmee de nummer 2 0,04 punten voor. Als 2e eindigde het cv van Sara Riach uit Almere en als 3e eindigde het cv van Talitha Bots uit Apeldoorn.

De publieksprijs

Ruim 600 geldige stemmen zijn er uitgebracht op de website, Facebook en LinkedIn. De geldigheid van de stemmen is nog wel een dingetje, want als SollicitatieLAB houden we van fairplay, zo een 10% van de stemmen op de website werden ongeldig verklaard omdat er meerdere malen met hetzelfde mail adres werd gestemd en/of 3x dezelfde kandidaat werd ingevoerd of zelfs met een niet bestand emailadres werd gestemd. Deze stemmen verwijderen we natuurlijk. Ook opvallend hoe de ene kandidaat op Facebook bijvoorbeeld meer stemmen krijgt dan op de website of LinkedIn. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: "de cv van maand verkiezing is een uitstekende manier om je netwerk (weer) te activeren. We horen altijd van ex-genomineerden dat het bezoek op hun linkedIn-profiel sterk is toegenomen en het komt regelmatig voor dat deelnemers een baan vinden omdat ze via Facebook of op een andere manier zijn getipt voor een baan of geïntroduceerd.

Het publiek had deze maand een heel duidelijk favoriet en verzachtte daarmee net het mislopen van de jury prijs,  want met 34% van de stemmen is de winnaar van de publieksprijs Sara Riach uit Almere.


De 5 genomineerden

Klik op de afbeelding om het betreffende cv groter te zien. Ook zijn daar, in de loop van de verkiezing, een aantal van de reacties van de stemmers op de website te zien en de feedback van de leden van ons recruiterspanel. 

Het cv van Alexander uit Utrecht?

Het cv van Hannie uit Roermond

 Het cv van Monique uit Nijmegen


Stemmen klik dan hier

Je kan ook stemmen op Facebook

Ook deze maand doen we een proef met stemmen op LinkedIn. Ga hier naar SollicitatieLAB op LinkedIN.
Het cv van Sara uit Almere

 Het cv van Talitha uit ApeldoornHet recruiterspanel van de maand juni

 Ook deze maand hebben we weer een mooi Recruiterspanel. Bestaande uit:

  • Ingrid Bredius van ICT-bedrijf QRC
  • Ook in onze jury deze maand Dick van der Donk van MD Sprinkler Systems BV uit Veghel. We kwamen Dick op het spoor omdat zijn bedrijf bekend staat als een bedrijf waar oudere sollicitanten ook welkom zijn. 
  • Ook met Deborah Pluymaekers van Brunel spelen we in op de actualiteit. Deborah kwamen we op het spoor omdat ze een leuk artikel heeft geschreven hoe recruiters naar een foto op je cv kijken.
  • Ook in ons panel deze maand Jolien Haak van Hays. Wereldwijde recruitment experts.
  • Georgina Broeken van Post NL misstaat natuurlijk ook niet in onze juy.

 

Zelf een keer meedoen?