SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

EEN GOED BEGIN 2021: Ton Wilthagen

Ton Wilthagen is al 13 jaar hoogleraar arbeidsmarkt aan de Tilburg University. Daarnaast heeft hij de nodige andere activiteiten, sinds kort bijvoorbeeld ook de trekker van de Route Veerkrachtige en zinvolle samenlevingen bij Nationale Wetenschapsagenda. Regelmatig hanteert hij ook zijn (scherpe) pen in opinieartikelen in het FD. 

1.

Hoeveel werklozen zijn er op 31-12-2021?

Nu het vaccineren toch lang gaat duren en het consumptie boost effect dat Paul de Grauwe voorziet langer zal uitblijven denk ik toch 455.000 werklozen. 

2.

Welk nieuw beroep gaat doorbreken in 2021?

Vaccineerder/vaccin prikker gaat ongetwijfeld het beroep van 2021 worden.

3.

Gaat de arbeidsmarkt en/of solliciteren in 2021 door de Coronacrisis veranderen?

Ja, thuiswerken zal een vast onderdeel worden van de sollicitatiegesprekken. Mensen zullen thuis meer en beter toegerust raken voor thuiswerken. De arbeidsmarkt voor/vraag naar zorg zal nog groter worden. Het beleid zal meer aandacht (moeten) hebben voor kwetsbare groepen, zoals ook flexwerkers en een deel van de zzp-populatie.

4.

Als ik Wouter Koolmees was……. zou ik de aftrap geven van een meerjarige (is meer dan 4 jaar) arbeidsmarkttransitie, gebaseerd op de bredere waarde en waardering van werk en analoog aan de energietransitie. En dan het stokje overdragen aan zijn opvolger of aan zichzelf.

5.

Ik wens iedereen in 2021………. een coronavirusvrij én werkloosheidsvirus vrij nieuw jaar! 

Naar de verwachtingen van Prof. Annet de Lange ->

Naar de startpagina van EEN GOED BEGIN ->

Naar de verwachtingen van Leonore Nieuwmeijer->