SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

EEN GOED BEGIN Mary Akkermans

Mary Akkermans is een gedreven HR Businesspartner. Ook zij werd geconfronteerd met de coronacrisis tijdens haar zoektocht naar een HR job in haar regio Breda, Tilburg en Den Bosch.

Ze zat niet stil en werd eventmanager bij Jobon. Haar missie is om alles te doen om te zorgen voor een 'gezonde, innovatie en veilige werkomgeving voor iedereen'. Een omgeving waar iedereen lekker in zijn vel zit en leert van elkaar. Door corona ziet ze noodzaak tot nieuw innovatief HR beleid dat vorm moet krijgen en haar uiterste best doet om dit in de genen van de organisatie terecht te laten komen.

Wie helpt haar bij het realiseren van haar ambitie? Ze staat nl. open voor een uitdaging waar zij haar talenten en vaardigheden kan inzetten. In het kader van EEN GOED BEGIN een eerste kennismaking.

1. 

Hoeveel werklozen zijn er op 31-12-2021?

Volgens CBS cijfers zijn 419.000 werklozen zomer 2020.
Een voorspelling is lastig te geven omdat er allerlei invloeden zijn die niet te zijn voorspellen. Wanneer we uitgaan van een stijging van 4% dan komen we uit op 435.000. Helaas is door de corona en NOW niet transparant wat dit gaat betekenen.

Mijn voorspelling komt uit op 475.000

2. 

Welk nieuw beroep gaat doorbreken in 2021? 

De beroepen in de IT (programmeur), zorg (verpleegkundige) en onderwijs (docent) gaan het blijvend goed doen. Doorbreken? Alles wat met corona te maken heeft: Dus tester, vaccinatieprikker, ambulante zorgspecialist en alles wat met verzuim/vitaliteit en thuiswerken te maken heeft. En als ik in mijn omgeving kijk dan zie ik sterkte behoefte aan accountants, fiscalisten, electromonteurs, werkvoorbereiders, installatiemonteurs en loodgieters

3. 

Gaat de arbeidsmarkt en/of solliciteren in 2021 door de Coronacrisis veranderen? 

Ja absoluut: De verdere digitalisering en verduurzaming zorgt ervoor dat de markt onvoorspelbaar wordt en gaat blijven.

De sollicitant moet als nooit tevoren authentiek zijn, zich nog beter verplaatsen in de organisatie en alles uit de kast halen om op te vallen.

De selecteur/recruiter mag wat mij betreft meer uit zijn comfortzone stappen en meer tijd stoppen in het vinden van de juiste kandidaat. Hoezo heeft een recruiter maar weinig tijd om te screenen op basis van wat ze aangeleverd krijgen? Stop meer tijd in wat je nou echt zoekt en ga daar voor.

4. 

Als ik Wouter Koolmees was zou ik......... 

De arbeidsmarkttransitie is van ons allemaal. Laat koolmees zijn periode afronden en goed overdragen aan iemand met ambities: De economie vraagt om een nieuw evenwicht tussen zekerheid en kansen. De samenwerking met sociale partners, die vanuit hun verantwoordelijkheid eveneens stappen kunnen zetten voor een eerlijker arbeidsmarkt.

5. 

Ik wens iedereen in 2021 een .....

Een gezonde leef & werkomstandigheid waarvoor jezelf verantwoordelijk bent, voor ZZP een goede werkvoorziening wordt gecreëerd en zo kort mogelijk van WW gebruik wordt gemaakt. 


Naar de verwachtingen van Leendert Bos ->

Naar de startpagina van EEN GOED BEGIN 2021 ->

Naar de verwachtingen van Petra van de Goorbergh ->