SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Vincent

1.            Waarom deed je mee aan de cv van de maand verkiezing?

Vincent: Drie jaar geleden heb ik eerder meegedaan aan deze wedstrijd, maar toen met een relatief saaie tekstversie van mijn cv. Ik schreef me destijds in om harde kritiek te krijgen, omdat ik nog veel te veranderen en te verbeteren had. Ik drong uiteindelijk tóch door tot finale-ronde (voor de titel ‘cv van het jaar’), maar ik won -terecht- niet. 
 
Inmiddels heeft mijn cv een totale metamorfose ondergaan. Het is nu een kleurrijke, afwisselende infographic inclusief een rap-video waarin ik mijn hele leven in anderhalve minuut samenvat. Ook is mijn cv inmiddels het kloppend hart van mijn website geworden. Qua vormgeving en aanpak sluiten die twee naadloos op elkaar aan. Mijn website, mijn cv en mijn portfolio komen op die manier heel natuurlijk samen. 
 
Toen de website klaar was, voelde ik de neiging om nog één keer mee te doen met ‘cv van het jaar’, al was het alleen maar om te laten zien wat ik allemaal heb geleerd van alle opbouwende kritiek van alle mensen uit de jury destijds. 

2.            Hoe zou je jouw cv omschrijven?

Vincent: Als een kleurrijke, creatieve kijk op mijn leven - met doorklikmogelijkheden naar allerlei bewijsmateriaal (mijn portfolio).

3.            Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback?

Vincent: de beste feedback die ik kreeg, kwam uit mijn eerste ronde (drie jaar geleden), dat de stijlen van de video en de tekst in het cv een mismatch waren. Daar heb ik hard aan gewerkt. Dit jaar was de kritiek vooral dat niet duidelijk genoeg was af te lezen van mijn cv wát voor werk ik precies zoek. Dat is een terechte opmerking, ik zoek nog naar de perfecte manier om dat kort te beschrijven. Ik combineer namelijk graag een vaste baan met freelance opdrachten. Dus dat valt niet heel eenvoudig samen te vatten. Daar ga ik mee aan de slag. 

4.            Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom?

Vincent: Het cv van Bas vind ik zeer overzichtelijk, de zwart-wit tegenstelling trekt de aandacht, evenals de foto. 

5.            Wat is jouw droombaan?

Vincent: Een combinatie van vaste baan en losse klussen: hoofdredacteur van een redactie vol creatie schrijvers (vaste baan), trainer copywriting en toegepaste creativiteit (freelance) en tekstschrijver/ghostwriter (freelance). 

6.            Waarom gaat jouw cv winnen?

Vincent: Áls ik zou winnen, zal de creatieve vorm ongetwijfeld meespelen (infographic, muziekvideo, foto-reeks, wordcloud). De vorm van een cv trekt nu eenmaal de aandacht (of niet)... maar uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat de inhoud van het cv de doorslag moet geven, zoals ook bij een echte sollicitatie. En op dat vlak hoop ik vooral indruk te kunnen maken. Echter, de concurrentie is pittig: elk van de zes cv’s zijn vette kanshebbers. Dus ik reken allerminst op de winst. 

Het cv van Vincent

Het cv van Vincent is een infographic cv en dat is altijd lastig om weer te geven op deze website. Hieronder hebben we een poging gedaan. Wil je echter zijn cv in volle rijkdom zien, ga dan naar zijn website


 


Wil je naar de cv's en de interviewtjes van één van de andere finalisten? Dat kan natuurlijk!

Naar het cv van Bas ->

Naar het cv van Denise ->

Naar het cv van Jerney ->

Naar het cv van Sylvia ->

Naar het cv van Vincent ->

Naar het cv van Yvonne ->Zelf een keer meedoen met het cv van de maand? Dat kan natuurlijk ook.

Stuur je cv naar info@SollicitatieLAB.nl