SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Vooraf

Ook het afgelopen jaar ontvingen we als SollicitatieLAB, honderden cv's die mee wilden doen doen aan de cv van de maand verkiezing. Allereerst dank aan al die deelnemers voor hun deelname. Uiteindelijk werden er het afgelopen jaar 55 cv's genomineerd voor het cv van de maand. 

Elke maand koos een steeds wisselende jury van deskundigen (Recruiters, HRM-ers, lijnmanagers, maar ook fotografen loopbaancoaches en zelfs een tekstschrijver) uit de 5 genomineerden, het cv van de maand. Ook al deze juryleden willen we bedanken voor jullie tijd, medewerking en eerlijke feedback.

Omdat we het ook belangrijk vinden dat de deelnemers goed in de picture komen, is er ook elke maand een Publieksprijs. Bezoekers op onze website, Facebook-pagina en LinkedIn-pagina kunnen dan stemmen op het cv van hun voorkeur. De publieksprijs is natuurlijk een populariteitsprijs, maar we weten dat juist op deze manier veel deelnemers weer een baan hebben gevonden. Gewoon via een tip uit hun netwerk. Ook alle stemmers hartelijk dank voor jullie inspanning.

Op 2 januari begonnen 22 cv's aan de cv van het jaar 2019 verkiezing. Voor sommige was hun cv inmiddels allang verleden, want 80% van de deelnemers is weer aan het werk. Voor anderen was het best spannend en soms een teleurstelling dat hun cv niet door was naar de volgende ronde. Uiteindelijk bleven er dus 6 finalisten over. Uit deze 6 finalisten koos een 20 koppige vakjury XXL het winnende cv. Alle deelnemers en leden vakjury dank jullie wel voor je medewerking.

We zijn bijna toe aan de bekendmaking. We kiezen er ook voor om de top 6 één voor één bekend te maken. Ook wanneer je niet wint of niet bij de bovenste drie zit, bedenk dan dat het echt bijzonder is dat jouw cv bij de beste cv's van het afgelopen jaar zit.


De eindstand CV VAN HET JAAR 2019 


Het cv van Jerney Steur uit Delft is het CV VAN HET JAAR 2019. Ze bleef de nummers 2 en 3 nipt voor. De jury over haar cv.: “Het cv Jerney tovert een glimlach op je gezicht. Het cv is speels, overzichtelijk en duidelijk. Het cv benoemt concrete successen en is persoonlijk. Alle informatie staat er in beschreven. De QR code naar de video is helemaal top en een leuke extra! Het cv van Jerney is strak vormgegeven, maar belangrijker bovenal prettig om te lezen.”

Naar het cv van Jerney ->

Het cv van Vincent Mirck uit Utrecht eindigde nipt achter Jerney op de tweede plaats. Zijn cv heeft de vorm van een infographic. De jury: "Het cv is uitnodigend en geeft zijn vakmanschap zeer goed weer. Als creatieve content-coach haalt hij alles uit de kast en dat mag ook, want voor deze beroepsgroep geldt laat zien wat je kan en dat is in het geval van Vincent veel. Het cv is daarbij ook persoonlijk en vernieuwend en ook duidelijk op de inhoud."

Naar het cv van Vincent->
Op de derde plaats is geëindigd het cv van Denise Bettink uit Ede. De jury: "Opvallend veel drive springt er uit het cv van Denise, met name door combinatie met alle extra interesses en nevenactiviteiten met vakinhoudelijke inhoud. Denise heeft een overzichtelijk en prettig leesbaar cv. Het geeft een duidelijk beeld van wie ze is en wat ze wil. Professioneel maar ook persoonlijk." Een mooie 3e plek derhalve.

Het cv van Denise ->

Net buiten de top 3

Net buiten de top 3, viel het cv van Yvonne van Harselaar uit Bilthoven. Een zorgvuldig samengesteld cv. De jury was het er ook over eens dat de inhoud prima in orde was; We citeren 2 juryleden: "Duidelijk en to-the-point, met een prima inhoud"en "Typisch een mooi voorbeeld dat een cv een goed beeld geeft van de persoon en dan ook nog eenvoudig en mooi vormgegeven."

Naar het cv van Yvonne ->

Ook buiten de top 3  eindigde het cv van Bas Heijkamp uit Utrecht. Het cv van Bas 'Springt er gelijk uit' aldus een jurylid. Het cv van Bas valt direct op door de kleurstelling, maar begin je te lezen dan vind je alle informatie die je zoekt en dat op 1 pagina.Een mooi compact cv.

Naar het cv van Bas ->


Het cv van Sylvia Bouwknegt uit Nieuwleusen eindigde ook niet in de top 3. Een heel vernieuwend cv, met een mooie tijdlijn. Het is wel zoals Sylvia zelf zegt: "Mensen zijn heel enthousiast of juist niet" Dat was in de jury eigenlijk ook het geval. Het ene jurylid zette haar cv op plek 1, maar een ander jurylid had zo zijn bedenkingen. Maar een prima cv en het is bijzonder om bij de beste 6 cv's van het jaar te eindigen.

Naar het cv van Sylvia ->