SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

De 6 finalisten over hun cv.

In de finale week hebben wij de de 6 finalisten, 6 vragen gesteld over o.a. hun cv en het meedoen aan de cv van de maand / cv van het jaar verkiezing. Het gaf en mooi beeld van de personen achter het cv.


Zarina uit Breda

Zarina deed mee in april en won de publieksprijs. Het leverde haar wel direct een nieuw contract op, maar toen die baan haar niet echt beviel ging ze terug naar haar oude afdeling en inmiddels heeft ze een vast contract. Het cv van Zarina bleef niet onopgemerkt en het WERKBLAD besteedde er aandacht aan.

1. Waarom deed je  aan de cv van de maand verkiezing? 

Zarina:: Ik deed mee aan de verkiezing van de CV van de maand, omdat mijn contract niet verlengd werd en ik het als een strategische manier zag om mijn CV onder de aandacht te brengen bij potentiële werkgevers. Tot slot was ik benieuwd naar de feedback van recruiters en deins ik daar niet van terug. 

2. Hoe zou je jouw cv omschrijven? 

Zarina: Mijn CV straalt uit wie ik ben, wat ik kan en waar ik mijn passie uithaal in een baan. Dat is veel maar vooral  klantencontact. In mijn huidige functie is de grootste uitdaging het inspireren en motiveren van klanten in hun zoektocht naar een nieuwe baan.  

3. Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback?

Zarina Echt goed die feedback, ik heb er veel aan gehad. Wat me voornamelijk opviel was dat ik terugkreeg was dat ze me lachend op de foto wilden zien. Dit heb ik aangepast op mijn CV. 

4. Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom? 

Zarina: Ben het meest onder de indruk van het CV van Janneke Badon vanwege haar werkervaring en expertise. Lay-out is rustig en naar mijn idee  straalt haar CV haar persoonlijkheid uit. 

4. Wat is jouw droombaan? 

Zarina: Mijn droombaan is een baan waarin als mijn wekker af gaat ik niet sjacherijnig word. Een baan waar een prettige sfeer heerst met mijn collega's en er sprake is van open en duidelijke communicatie. Waar we samen kunnen lachen en huilen. Respect en waardering voor elkaar.  Gelukkig ervaar ik dit nu. Ode aan mijn collega's en manager. Maar zeker ook een baan waarin ik de mogelijkheid krijg om mezelf te ontwikkelen en ontplooien. Dat heb ik nu voor elkaar, mijn dank is groot! 

5. Waarom gaat jouw cv winnen? 

Zarina Dat vind ik een moeilijke vraag. Voor mijn gevoel heb ik al gewonnen, want het meedoen aan het cv van de maand en het CV van het jaar heeft me een hoop waardering, feedback en mogelijkheden geboden. Het is al geweldig om te mogen behoren tot de 6 finalisten. Maar uiteraard zou het fantastisch zijn om te winnen. Absoluut dat zou helemaal geweldig zijn natuurlijk! Ik wil echt winnen hoor………

Man Yee (Nijntje) To uit Rotterdam

Man Yee To, of beter Nijntje is geboren in Hong Kong en kwam voor haar studie naar Nederland. Wij keken wel even raar tegen de naam ‘Nijntje’ aan. Maar we zijn er achter. Aan het AD legde Man Yee To uit dat Dick Bruna’s Nijntje een grote inspiratiebron voor haar is en dat in Hong Kong mensen een naam aan hun oorspronkelijke naam mogen toevoegen. En dat heeft ze gedaan. Op 23 augustus 2010, de verjaardag van Dick Bruno, heeft zij zich laten registreren als Man Yee Nijntje To. Man Yee werd met haar cv, het cv van de maand september. 

1. Waarom deed je mee aan de cv van de maand verkiezing? 

Nijntje: Ik wilde graag advies van professionele juryleden en kijken hoe kan ik mijn cv kan  verbeteren;  Ook hoopte ik stiekum eventueel mijn droombaan te vinden. 

2. Hoe zou je jouw cv omschrijven? 

Nijntje: Aantrekkelijk, gedetailleerd, passen bij mijn karakter en mijn beroep. 

3. Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback? 

Nijntje: De feedback van jury is erg handig en ik heb er goed naar gekeken.  Bijvoorbeeld ik kreeg de terechte kritiek dat ik teveel kleuren had gebruikt.  Ik heb het vervolgens  aangepast en het is inderdaad veel rustiger geworden. 

4. Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom? 

Nijntje: Mijn  favoriet is die van Gerrita Huisman. Met name de  overzichtelijk spreekt mij aan.

5. Wat is jouw droombaan? 

Nijntje  Ik ben een mode- en product ontwerper en dus mijn droombaan is als ik mijn creativiteit kwijt zou kunnen in dat vak.  Ik heb al veel mogen ontwerpen, maar een vaste baan zou mooi zijn.

6. Waarom gaat jouw cv winnen? 

Mijn cv gaat winnen, denk ik,  omdat ik goed gebruik weet te maken van iconen met gedetailleerd informatie. Mijn cv is natuurlijk aantrekkelijk qua layout en past goed bij mijn karakter en beroep.

Paulien uit Groenekan

Paulien heeft in 3 jaar al meer dan 600 cv’s gemaakt. Niet om zelf te solliciteren, maar voor anderen.  Het is inmiddels het werk van deze voormalige eventmanager. Paulien won met haar cv de publieksprijs in mei.

1. Waarom deed je mee aan de cv van de maand verkiezing?

Paulien: Ik zag regelmatig de cv van de maand verkiezing voorbij komen op LinkedIn en vond het altijd erg leuk om de enthousiaste reacties daarop te lezen, en te zien dat de verkiezing ook regelmatig het nieuws haalde. Als cv ontwerper was ik daarnaast uiteraard erg benieuwd hoe een vakjury op mijn eigen cv zou reageren!

2. Hoe zou je jouw cv omschrijven?

Paulien: Doordat ik inmiddels honderden cv’s heb mogen vormgeven, heb ik getracht mijn eigen cv echt “anders dan anders” te maken, om anderen te laten zien dat je best creatief kunt zijn met je cv. De donkere achtergrond met bloemen past bij mijn persoonlijkheid, en door te werken met een tijdlijn in plaats van losse kopjes voor opleiding en werkervaring heb je – naar mijn mening – een snel en duidelijk overzicht van het verloop van mijn loopbaan tot nu toe. Hij is kort maar krachtig en toch persoonlijk!

3. Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback?

Paulien: Ja zeker, feedback is altijd nuttig! Ik heb met name iets gehad aan de feedback op mijn profieltekst, dat ik bepaalde termen (bijv. mensenmens) beter kon vermijden, bij mijn klanten let ik daar altijd goed op maar bij jezelf is dat op de een of andere manier altijd lastiger!

4. Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom?

Paulien: Ik vind het cv van Gerrita ook erg sterk en bij haar passen, maar dat is niet zo vreemd want ik heb haar geholpen met de opmaak, maar ik vind het oprecht een heel fris en overzichtelijk cv geworden dat goed laat zien wie zij is, en ik zou het Gerrita daarnaast ook heel erg gunnen om te winnen want zij doet mooi werk, en ik hoop dat zij haar droombaan hier (volledig) mee kan gaan vervullen!

5. Wat is jouw droombaan?

Paulien: Ik heb mijn droombaan al! Met CV Atelier heb ik al 600 mensen mogen helpen in hun zoektocht naar dé baan en ik kan daarbij mijn eigen creativiteit inzetten. Inmiddels doe ik dit samen met Marjoleine en Marloes, we maken cv’s en optimaliseren sollicitatiebrieven en LinkedIn profielen. Daarnaast bied ik trainingen in Personal Branding met mijn 2e bedrijf WERKaanjouwMERK. We zouden graag nóg meer mensen verder helpen en inspireren, en dat kunnen we bereiken via dit platform! 

6. Waarom gaat jouw cv winnen?

Ik hoop dat mijn cv wint door de opvallende layout, waarmee ik anderen graag wil laten zien dat een cv creatief en persoonlijk mag zijn. Laat zien wie je bent en durf op te vallen!

Ruth uit Lochem

Toen wij Ruth belden voor dit interviewtje, was haar reactie, “Eh ik zit midden in een jaarrekening, ik bel zo terug”. En punctueel als Ruth is deed ze dat. Kort, zakelijk en to-the-point krijg je toch een beeld van haar. Het cv van Ruth won de publieksprijs in november.

1. Waarom deed je mee aan de cv van de maand verkiezing

Ruth: In eerste instantie eigenlijk voor de tips. Ik zag via de website de tips die gegeven werden ter verbetering van de CV en dat trok mij erg aan.  

2. Hoe zou je jouw cv omschrijven?

Ruth: Fris, duidelijk, kort, uitnodigend.

3. Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback? 

Ruth: Met heel veel tips heb ik ook daadwerkelijk wat gedaan. Ik heb mijn huidige CV aangepast, zowel qua tekst als kleur.  

4.  Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom? 

Ruth: Het CV van Gerrita Huisman omdat deze open, helder van kleur, traditioneel en vooral rustig is.  

5.       Wat is jouw droombaan? 

Ruth: Een financiële baan op de crediteurenadministratie in het Oosten van het land. Een baan waar ik mijn kennis en verder kan uitbreiden.  

6.       Waarom gaat jouw cv winnen? 

Ruth: Ik denk niet dat de mijne gaat winnen omdat er, zoals ook een aantal juryleden aangaf toch belangrijke zaken ontbreken. Dit heb ik nu aangepast maar dat is niet de CV die meedoet.

Janneke uit Baarn

Veel van de kandidaten die meedoen aan de cv van de maand verkiezing kennen wij niet. Janneke wel. Nou ja kennen, Janneke deed me met één van de workshops die wij verzorgden voor De Broekriem. Het is dan toch altijd leuk om te zien hoe het cv van Janneke een goede weergave is van de persoon Janneke. Het cv van Janneke werd cv van de maand in mei

1. Waarom deed je mee aan de cv van de maand verkiezing?

Janneke: Het leek mij een mooie gelegenheid om van recruiters te horen hoe mijn cv overkomt en natuurlijk wat er beter kan. 

2.  Hoe zou je jouw cv omschrijven?

Janneke: Het cv is congruent met wie ik ben en wat ik kan. De informatie in het cv is, denk ik, helder en makkelijk toegankelijk voor recruiters. Het cv bestaat uit 1 pagina met een link naar mijn LinkedIn-profiel, voor wie meer over mijn werkverleden of aanbevelingen wil weten.

3. Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback?

Janneke: Door de feedback die ik kreeg van recruiters groeide mijn zelfvertrouwen. Met een gevoel van trots stuur ik nu mijn cv op aan werkgevers. Beste feedback: "Zo'n stralende lach maakt een onuitwisbare indruk!"

4. Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom?

Janneke: Het cv van Gerrita Huisman. Het cv is op één pagina weergegeven, persoonlijk en eerlijk, duidelijke koppen, rustige vormgeving.

5. Wat is jouw droombaan?

Janneke: Ik wil graag zelfstandig en faciliterend werken voor een organisatie die maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als (bestuurs)secretaris bij een universiteit of hogeschool. Een omgeving waar kennisoverdracht aan jongeren plaatsvindt lijkt mij ik inspirerend en dynamisch.

6. Waarom gaat jouw cv winnen?

Janneke: Mijn cv gaat winnen omdat ik in de beschrijving dicht bij mijzelf blijf, makkelijk leesbaar, mooie professionele foto, rustige en open vormgeving.Ik ben benieuwd.

Gerrita uit Ugchelen

Toen wij het cv van Gerrita zagen, moesten we direct lachen, om die voeten natuurlijk onderaan het cv . Een mooie eyecatcher. Gerrita werkte 13 jaar bij de Belastingdienst, maar werkt nu als Integrale leefstijlspecialist, ‘voor een pijnvrij leven’ voegt ze daar nog aan toe. Het cv van Gerrita werd verkozen tot het cv van de maand december.

Waarom deed je mee aan de cv van de maand verkiezing?

Gerrita: Het was een spontane actie, maar ik werd heel aangenaam verrast door de complimenten en de superwaardevolle feedback van een deskundige jury. 

2. Hoe zou je jouw cv omschrijven?

Gerrita: Krachtig, uniek met een vitale uitstraling. 

3. Heb je wat aan de feedback die je hebt gekregen en wat was de beste feedback?

Gerrita: Zeker, ik heb daardoor mijn cv aangepast. De beste feedback was het ontbreken van mijn profiel.

4. Welk cv van de andere finalisten vind je het beste en waarom?

Gerrita: Het cv van Paulien van Bunnik. Ze heeft een krachtige, creatieve cv. Haar personal branding zie ik weer terug in haar cv.

5. Wat is jouw droombaan?

Gerrita: Werken als integrale leefstijlcoach en -trainer met verschillende doelgroepen:
* gedetineerden
* individuen
* organisaties

6. Waarom gaat jouw cv winnen?

Gerrita: Het is origineel, zeldzaam en uniek!