SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Sylvia


Terug naar de cv van de maand home-page ->

De juryleden over het cv van Sylvia

Op het cv van Sylvia is eigenlijk weinig tot niets aan te merken. Het is duidelijk en overzichtelijk en de plaatjes die ze gebruikt maken het extra persoonlijk. Qua styling van het cv is het dit geval voor mij less is more. Zet er nog wel even bij welk diploma het precies is in welke richting. En ik mis de woonplaats.

Het cv straalt professionele volwassenheid en rust uit, zonder persoonlijkheid te verliezen. De opsommingen van taken kunnen wellicht nog iets korter, waardoor er misschien meer nadruk kan worden gelegd op dat wat relevant is voor de vacature of wat jouw sparks & spikes zijn.

Zo Sylvia: BAM. Jouw cv straalt levensgeluk, positiviteit en werklust uit. Je woordgebruik bruist van de energie, door gebruik te maken van "schetsende woorden" zorg je ervoor dat iemand niet alleen leest wat je gedaan hebt maar er een beeld van krijgt in het hoofd. De stralende foto erbij maakt het geheel compleet. Hier word ik blij van!  Tips heb ik eigenlijk niet! Het is helder, overzichtelijk, je geeft aan waar je naar op zoek bent en je bent duidelijk wat je komt brengen.

Overzichtelijk en duidelijk cv. Leuke profielfoto. Juiste dosering van animatie bij interesses en opleiding. Kort en krachtige cv, maar wel compleet. Schetst een duidelijk beeld wie Sylvia is, wat ze gedaan heeft, wat ze kan en wat ze zoekt.

Heel duidelijke en overzichtelijk cv met een zeer leuke profielfoto. Leuke animaties bij interesses en opleiding. Toch een paar puntjes op de i: Tekstueel zie ik op een paar plekken bij werkervaring na een komma geen spatie. Daarnaast staat Tandarts met een hoofdletter geschreven en de andere artsen met een kleine letter. En staat er een punt bij ‘aanvragen van machtigingen bij zorgverzekeraar/bewind voering (terwijl er geen punt staat bij de andere werkzaamheden). Het zijn details maar die kunnen soms net de doorslag geven.

Bij vaardigheden misschien alleen de echt belangrijkste vaardigheden benoemen, nu is het een behoorlijke opsomming bij elkaar. Bij het kopje ‘wat ik zoek in werk’, lijkt de zin niet helemaal lekker te lopen. Maar per saldo een prima cv.

Fris, overzichtelijk cv. Toch een tip: ik lees veel ‘verzwakkende woorden’’ zoals kleine facturen, lichte orders (nergens voor nodig). Ook mis ik wel wat diepgang. Bijv. welke systemen, hoeveel mailverkeer/telefoon/pakketten eventueel taal kennis? Daarnaast heel benieuwd of het vliegtuig bij interesses is dat je van vliegen houdt (als een piloot) of reizen 😉. Dit is wel het nadeel van het gebruik van icoontjes.

Mooie duidelijke foto en heel leuk het rode jasje en de rode accenten in het cv. Verder een zeer overzichtelijk cv en alles alles op 1 pagina. Ik heb het gevoel dat ik Sylvia echt een beetje heb leren kennen door haar cv. Wat mij betreft mag de term duizendpoot weg of vervangen worden door iets wat professioneler klinkt.

Spontane, vrolijk, maar professionele foto. Ook slim om te vermelden wat ze zoekt. Overzichtelijk cv.

Toch een paar tips: Taaltechnisch: spatie na opsommingstekens en collega's en collegae worden beide gebruikt. Wees consistent. 14 uitgelichte vaardigheden (die deels persoonskenmerken zijn) zijn er teveel. Kies je top 5. Welke vaardigheden kun jij echt het verschil mee maken.