SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van RobertDe jury over het cv van Robert 

Top

Een cv met een goede profiel beschrijving. Ook sterk de aanbevelingen in je cv. Mooi kort en bondig opgesteld

Net overzichtelijk cv . cv lijkt bij zijn persoonlijkheid te passen.

Op zich een prima cv. De korte beschrijving, functie en bedrijf zijn gewoon lekker duidelijk weergegeven. Ook de rechterkolom vind ik fijn om te lezen en de aanbevelingen vind ik een leuke en sterke toevoeging.

Positief: heldere indeling, kleurrijk door gebruik logo s, erg goed om aanbeveling van vorige werkgever op te nemen!

De logo’s op jouw cv zorgen voor overzichtelijkheid maar zijn ook een kwestie van persoonlijke smaak, niet iedereen kan het waarderen.

Jouw profiel zegt echt wat over jou als persoon. Als je het profiel niet met ‘ik’ zou beginnen zou ik het nog beter vinden.


Tip:

In de profiel omschrijving nog iets meer benadrukken wat jij komt brengen aan jouw toekomstige werkgever. 

Het roept bij mij wel de vraag op: Wat is jouw ideale baan? Blijkt voor mij niet uit het profiel.

Je hebt 10 jaar als Electronic Maintenance Technician gewerkt. De omschrijving van de rol is heel algemeen. Wat heb JIJ gedaan. Wat heb JIJ gerealiseerd? Wat was JOUW toegevoegde waarde?

En waarom is TATA steel zo kort geweest?  Ik zou dit toelichten.

De vele plaatjes van de bedrijven en instellingen voegen niks toe. Het maakt het alleen maar rommelig.

Verbeterpunten: indeling tussen kolom rechts en hoofdgedeelte andersom? Ik merkte dat het wat onnatuurlijk overkomt, misschien macht der gewoonte (alleen zullen misschien andere recruiters ook zo kijken).  Inhoudelijk mag de werkervaring van de afgelopen 10-15 jaar wat uitgebreider, en van bijv stage wat beknopter. Voor mij persoonlijk mag een cv wel langer zijn dan 2 pagina s, mits er maar relevante informatie op staat.

De foto lijkt een beetje op een paspoortfoto, probeer eens een foto waarop je (glim)lacht. Maak van ‘Personalia’ het woord ‘ contactgegevens’ en gebruik symbooltjes. Nationaliteit (of waar je geboren bent) voegt voor mij niets toe, en rijbewijs vind ik alleen belangrijk als het een eis is voor de vacature waar je op solliciteert.

Pas je LinkedIn URL aan, haal de cijfertjes weg; als je handig bent met computers moet dit makkelijk voor jou zijn.
Gebruik bullets/opsommingstekens voor jouw taken in plaats van een alinea met tekst bij je werkervaring.  Je zou behalve vakvaardigheden ook een kopje met kwaliteiten kunnen opnemen.

Volgens mij moet het ‘probleemanalyse’ zijn en niet twee aparte woorden. Ik mis naar welke ideale job je dan op zoek bent en onder je naam zie ik ook geen functietitel staan, dit zou je ook nog kunnen toevoegen.

De aanbeveling in de kantlijn vind ik top maar ik zou de aanbeveling en de naam van Rozanne zelf uittypen (met haar functie) en niet haar gegevens met foto opnemen op de cv i.v.m. haar privacy. De aanbeveling die je aan jezelf geeft in de kantlijn voegt naar mijn menig niets toe.

Laat ‘Referenties’ weg, scheelt onnodige ruimte, deze kunnen aan je gevraagd worden nadat je zo goed als zeker bent aangenomen.

Iets zakelijker foto met achtergrondkleur in wit of blauw (meer in de lijn van het cv) zou je cv sterker maken. Werkervaring opsommen middels bulletpoints geeft een beter overzicht.


Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->