SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van ReneDe jury over het cv van Rene 

Tops

Een goed cv met een doeltreffend gebruik van bulletpoints. Ook een mooie en uitgebreide opsomming van de vaardigheden. To the point en kort en bondig opgesteld. Ook een goede foto.
Erg goed cv en alles staat erin, ook de lay out is goed gedaan. Dit is natuurlijk echt een kwestie van een persoonlijke smaak en ik hou van kort en krachtige cv's omdat wij soms meer dan 100 reacties krijgen op 1 vacature. Ik moet snel kunnen screenen.

Zeer overzichtelijke zakelijke en serieuze cv, de werkervaring is ook zeer overzichtelijk. De benoeming van concrete cijfers in zijn werkervaring vind ik echt wat toevoegen.

Positief: zeer helder, meteen in 1 oogopslag duidelijk wie je bent en wat je kan, goede indeling en gebruik maken van kolom links, tekst in hoofdgedeelte prettig leesbaar, cijfers gebruikt bij omschrijving werkzaamheden.

Net en modern cv. Vind ik zelf belangrijk, juist als iemand als wat “ouder” is. In de ervaringsbeschrijvingen staat aangegeven wat is bereikt. Resultaten benoemen zijn belangrijk voor salesposities.

Tips

Je zou jouw profiel beschrijving wat korter kunnen maken (+/- 8 regels) en een iets persoonlijkere touch kunnen geven. Ook de foto mag iets groter, dit maakt het cv ook persoonlijker.

De linkjes werkten niet op mijn pc. De foto is erg klein, maar ik zou de foto ook vervangen door een professionele foto met neutrale achtergrond waarin oogcontact wordt gemaakt. Het lijkt of de foto van een ‘rode loper’ moment is uitgesneden en er lijkt ‘wanted’ te staan ;-).

Het cv is in het Nederlands maar de vaardigheden in het Engels, deze zou ik dan ook proberen in het Nederlands te vertalen. Ik mis (recente) cursussen en/of trainingen of zijn deze niet gevolgd?

Het profiel komt mij erg zakelijk over, ik ben nog wel een beetje op zoek naar de man achter het zakelijk profiel. Als je in de eerste persoon zou schrijven zou het al helpen denk ik en wat meer over jouw persoonlijkheid en niet alleen over je ervaring. Het profiel komt een beetje ‘Amerikaans’ op mij over, de ervaring en het benadrukken van de opleiding (3 maal) in de cv.

Misschien kun je de branche awards waar je over vertelt in je profiel nog apart opnemen in een kopje of bij de werkervaring.

Misschien een aanbeveling in de kantlijn, er is ruimte voor.

Verbeterpunten: profielfoto wat klein? Mag wat groter. Bij laatste werkervaring interessant om resultaten terug te vinden, zoals je bij Estee Lauder wel hebt gedaan (marktpositie verbetering).

Te kleine foto. Kies voor een duidelijke foto of geen foto, maar nu zie je precies niks. De linkerkolom vind ik niets toevoegen en is in een onduidelijk lettertype weergegeven. Het stukje bij ‘profiel’ is erg lang om te lezen. Ik vind dit het minste cv qua lay-out en om te lezen.

Zwarte kleur vind ik zelf een beetje “hard”. Erg zwart/wit. Maar dat is een persoonlijk detail.
In de profielomschrijving mis ik een stukje “persoonlijke” touch. Het is beschrijvend en in de hij-vorm. Dat creëert afstand. Wie ben jij? Wat drijft jou? Wat kom jij brengen aan het nieuwe bedrijf (dat is wel redelijk beschreven). En het belangrijkste, wat zoek jij voor rol?
Het cv mag van mij iets persoonlijker. Foto mag van mij ook wat groter en duidelijker.

Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->