SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Nicolle


De jury over het cv van Nicolle

Tops 

Fijn cv om naar te kijken! Goed kleurgebruik en goede foto. Een duidelijke beschrijving van zowel jouw persoonlijke- als  zakelijke vaardigheden en wensen.

Het is een cv dat opvalt. Door de oranje kleur en de lay-out, zal het cv in ieder geval opvallen. Goede foto ook, straalt daadkracht uit.

Mooi kleurgebruik en ook sterk door het benoemen van je special projects. Goede profielfoto.

Fris, modern design, overzichtelijk en zakelijk, passend  en van alle informatie voorzien, weliswaar in het Engels, maar het ligt er natuurlijk aan bij welk bedrijf je wilt solliciteren.

De infographic vind ik heel interessant, overzichtelijk en in de kleuren van de cv en trekt echt de aandacht, mooi gemaakt!

De special projects en uitleg erbij  wekken interesse en vertellen wat over de persoon achter de cv..  Goed dat je jouw softwarekennis opneemt, je zou hier nog evt. wat speels mee kunnen doen met symbooltjes

Met het cv is weinig mis en ook de lay out spreekt aan. 


TipsJe moet zoeken naar de contact gegevens. Beter bovenaan en overzichtelijker.

En het cv duizelt me een beetje. Nicolle heeft heel veel verschillende dingen gedaan en lijkt een “alles-kunner”. Dat roept bij mij ook vragen op. De Main Competences en Fields of interests is ook breed en het is veel. Waar is ze nu echt goed in? 

Verder is de profielomschrijving ook niet zo persoonlijk. Wie is Nicolle? Wat drijft jou? En wat zoek je voor een baan? Zoek je iets dat je op afstand kan doen?

Het plaatje met de rondjes, vind ik storend en niets toevoegen. Ook de oranje woorden op de 1e pagina voegen niks toe voor mij. De 2e pagina van het cv vind ik wel sterk, alleen snap ik niet waarom je competenties gaat weergeven alsof het verschillende functies zijn. Ik zou juist de verschillende functies/bedrijven op die manier weergeven.

Verbeterpunten: door de indeling is het niet helemaal duidelijk waar je de focus op wilt hebben? Main skills in linkerkolom staat onderaan met kleine letters, is dat bewust? 
Waar wil je voor gaan? De special projects staan nu onderaan, misschien verdienen die juist een plek bovenaan als je er trots op bent?

Mooie professionele foto in sollicitatiekleding maar ik zou óf de foto vergroten zodat er meer oogcontact gemaakt wordt of ik zou het gezicht uitsnijden (en dan ook vergroten).

Ik mis concrete resultaten, dit zou ik wel verwachten op een cv van een business developer. Gebruik bullets/opsommingstekens bij de taken onder werkervaring, zodat de cv beter te scannen is.

Ik zou bij een Engelstalige cv vooral zgn. ‘action verbs’  gebruiken bij de taken, dit wordt als professioneler gezien.

De contactgegevens zou ik direct onder je foto zetten. Ik zou ook symbooltjes gebruiken, ik moest nu echt zoeken naar je LinkedIn URL. 

Kun je ook meer duidelijkheid geven over je beschikbaarheid binnen en buiten Italië, waar gaat je voorkeur naar uit, waar woon je nu in Italië, voor een werkgever misschien interessant om te weten.

Er is weinig wit tussen de tekst bij je werkervaring, ga eens op een afstand van je pc staan en kijk dan naar je cv. Ik zie ook veel verschillende lettertypes en lettergroottes in je cv, ik zou daar meer eenheid in brengen. Misschien kun je gebruik maken van de ruimte in de kantlijn. Misschien is er ook nog ruimte voor een aanbeveling in de kantlijn.


Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->