SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van GreetDe jury over het cv van Greet

 TopsDuidelijke opsomming van jouw werkervaring en een goede persoonlijke profielbeschrijving .Nette, overzichtelijke cv. Goede foto. In de profielomschrijving staat aangegeven welke omgeving Greet zoekt.Sterk cv door de eenvoud en bovendien duidelijkheid krachtig. Geen poespas, duidelijke functies bij welk bedrijf, duidelijke korte beschrijvingen van de werkzaamheden en geen onnodige informatie.Positief: overzichtelijk qua werkervaring, Nederlandse taal is duidelijk op orde en wat men ook mag verwachten van directiesecretaresse. Komt degelijk en betrouwbaar over.Vriendelijke blik, je maakt goed oogcontact in de foto.Goed dat je met bullets/opsommingstekens hebt gewerkt in je taken, dat maakt je cv overzichtelijker om snel te scannen. Ook goed dat je jouw softwarekennis opneemt, je zou hier nog evt. wat speels mee kunnen doen met symbooltjes . Fijn dat je nog trainingen hebt gevolgd en apart opgenomen, maar ik mis wanneer. Recente opleidingen/cursussen vergroten jouw kans op een baan.TipsIk zou een iets moderner template gebruiken voor jouw cv. Kijk bijvoorbeeld eens op www.canva.com (gratis en gemakkelijk). Ook zou ik kiezen voor een zakelijker profielfoto.Ik vind het cv een beetje “ouderwets”, maar waarschijnlijk wel passend voor een rol als degelijke secretaresse.  Maar hoeveel van die rollen zijn er nog? Daar zit tevens mijn twijfelpunt bij het cv. Ik mis wat “vernieuwing” Greet heeft volgens het cv weinig gedaan aan ontwikkeling of het aanleren van nieuwe skills. Wat komt zij brengen? Wat voegt zij bij? Dat moet dan meer benadrukt worden. In de profielomschrijving staat goed aangegeven wat Greet zoekt en dat is belangrijk. Maar wat komt Greet brengen? Hoe gaat zij ontzorgen? Wat kan zij overnemen? En verder, wie is Greet? Wat drijft jou en wat motiveert jou? Het cv mag persoonlijker wat mij betreft.Verbeterpunten: in het verleden heb je meer gedaan, wat wellicht nu ook interessant is voor werkgevers? Onder andere Inkoop, Personeelsadministratie maar ik zie ook Projectondersteuning en –administratie. 
Als je wilt solliciteren op die functies dan kan je dat bijvoorbeeld wat meer benadrukken in je introductie.Laat zien aan een werkgever dat je met je tijd mee gaat, kies dus voor een fris modern design zodat je opvalt. Dit is een cv, wat mij betreft,  dertien in een dozijn.  Werk je liever in Word? Ook daarvoor zijn veel moderne(re) templates te vinden.

Curriculum Vitae in de titel zou ik vervangen door je naam en functietitel zodat ik in één opslag kan zien voor welke functie jij beschikbaar bent. Je zou deze ook kunnen aanpassen aan de vacature; secretaresse/directiesecretaresse/management assistent etc.  Ik zou een professionele foto laten maken in kleding waarin je ook zou solliciteren, de foto lijkt nu wat op een selfie.De personalia nemen een groot gedeelte in van jouw cv en zijn aan modernisering toe. Als jouw cv op een tablet wordt geopend is alleen de bovenste helft van de pagina te zien en jouw werkervaring valt dan grotendeels weg. Je burgerlijke staat voegt niets toe, probeer je te focussen op waarom er personalia op je cv staan, dat is om contact met je op te nemen. Een LinkedIn URL zou ook mooi zijn.Goed dat je opschrijft wat je zoekt in een baan maar ik zou het wat specifieker doen. Ik zou je persoonlijk profiel scheiden in twee kopjes, één kopje waarin je vertelt over jou als persoon en jouw kwaliteiten, wat je te bieden hebt (aangepast aan de vacature waarop je solliciteert) en in een ander kopje beschrijven wat je zoekt in een baan en waar je energie van krijgt of enthousiast/blij van wordt. Maar vertel ook eens in ‘waarom’, waarom word je er blij van, waarom spreekt het je aan, waarom vind je humor belangrijk, misschien kun je een voorbeeld geven, dat mis ik nu een beetje. Daardoor wordt jouw persoonlijk profiel ook echt persoonlijk. Probeer de functietitel en werkgever bij jouw werkervaring duidelijker te scheiden. Haal het woord ‘bij’ weg, zo ook de plaatsnaam. De reden waarom je contract niet werd verlengd zou ik zelf pas in het sollicitatiegesprek bespreken en niet in je cv opnemen. Er staat immers ook al in je taken ‘tijdelijk’.Ik zou het woord ‘kenmerken’ vervangen door kwaliteiten en/of competenties/vakvaardigheden en deze beide apart opnemen (aangepast aan de vacature waar je op solliciteert).Focus qua werkervaring op de laatste tien jaar en misschien kun je resultaten benoemen. Van de oudere functies zou ik de taken schrappen. Je kunt evt. je geboortedatum ‘verstoppen’ op de tweede pagina bij een kopje ‘overige informatie’. Hierin neem je dan je hobby’s/nevenactiviteiten op, je talenkennis en je geboortedatum.De cv bevat wat mij betreft veel te veel tekst, ik wil kunnen screenen of deze kandidaat aan mijn eisen voldoet en de lap tekst ontmoedigt mij hierin.

Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->