SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van FrankDe vakjury over het cv van Frank:

Tops: 

Kijk! Hier word ik erg blij van, kort en krachtig en alle benodigde informatie op 1 bladzijde. De lay out is ook super leuk gedaan. Hier ben ik erg enthousiast over. 

Dat jij creatief bent spat van de cv af. Persoonlijk, fris, modern en origineel. Jouw foto spreekt ook aan, vriendelijke en open blik. Er zit ook veel persoonlijkheid in jouw cv, het schrijven over het waarmaken van jouw droom en het verwezenlijken ervan door uitleg over jouw werkervaring vind ik super. Maar het roept ook vragen op. Kun je niet meer optreden door Corona en ben je daarom nu (tijdelijk?) op zoek naar een baan. Ik zeg maar eerlijk wat bij mij opkwam. 

Eén pagina met alle informatie is overzichtelijk. Dat stukje over jouw competenties en drummen vind ik echt ontzettend origineel en supergoed bedacht! 

Recente trainingen apart opgenomen is erg goed maar misschien zou ik dit meer in de buurt van je opleidingen opnemen, ik dacht eerst dat het een vroegere  werkervaring was en las erover heen.

Positief: eerste indruk, kleurgebruik, goede profielfoto, lay-out.

Bij Frank vind ik het totaalplaatje goed. Het trekt de aandacht om te gaan lezen. Het is ook een cv dat past bij zijn vakgebied (creatief/muziek etc), dus dan klopt het cv ook bij de persoon

Mooie Lay-out cv. Is duidelijk aandacht aan besteed. Intrigerend cv, veel verschillende dingen gedaan.

Mooi cv! Mooi kleurgebruik en een goede foto. Persoonlijke omschrijving; leuk om te lezen.

Overzichtelijke opsomming van wensen en ervaring.

Tips:

Ik begrijp dat jouw burgerlijke staat enthousiasme bij je oproept, ik moest lachen om het uitroepteken. Maar dat je getrouwd bent en waar je geboren bent voegt voor mij niets toe, een LinkedInlink of link naar een portfolio zou voor mij meer toegevoegde waarde hebben gehad. Ik begrijp ook niet zo goed waarom je mailadres op aanvraag is, je bent nu moeilijker bereikbaar mocht je je telefoon niet opnemen (en je zou geen voicemail hebben).

Voor iemand die online marketter is verwacht ik concrete resultaten op zijn cv, bijvoorbeeld over social mediacampagnes die je hebt gelanceerd, tot hoeveel (meer) volgers heeft dit geleid, hoeveel betrokkenheid etc.

De Side hustles hebben voor mij niet echt een toegevoegde waarde, ik zou deze ruimte investeren in jouw werkervaring van de laatste tien jaar en dan vooral in de richting die je nu wilt gaan. Maak evt. een apart kopje over de baan die je zoekt, je staat nu overal voor open lijkt maar wie niet duidelijk zegt wat hij zoekt krijgt meestal niet wat hij wil.

Verbeterpunten wat mij betreft: Het is niet direct duidelijk op welk gebied je nu nieuwe uitdaging zoekt? Wat wil je? Apart hoofdstuk werkzaamheden logistiek is daarmee juist wel of juist niet relevant. (als je hier niet verder in wilt is 1 regel onder kopje van afgelopen paar jaar afdoende).

Het cv roept ook vragen bij mij op. Wat wil Frank nu eigenlijk? Het cv is heel breed. Hij heeft veel kennis en vanuit het verleden ook ervaring op het gebied van online marketing en content. Daar is veel behoefte aan in de markt. Maar hij heeft er vanaf 2016 niet veel meer mee gedaan. Het roept bij mij het beeld op dat Frank eigenlijk als drummer wil werken, maar door Corona zijn daar (even) geen mogelijkheden. Ik mis de motivatie voor een bepaalde richting. Als ik werkgever zou zijn, zou ik hem wel inhuren voor een interim-opdracht, maar ik zou twijfelen over een vaste rol. Het is dus beter om daar duidelijk over te zijn.

Verder, waarom geen mailadres? Je wil hem kunnen bereiken per mail?

Ik zou een linkje toevoegen naar je LinkedIn-profiel

Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->