SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van FemmaEnkele reacties van stemmers over het cv van Femma


Qua vormgeving helemaal 2021. Haar cv steekt dan ook af t.o.v. de rest. Qua sfeer ook heel persoonlijk en fijn.Het een to-the-point en overzichtelijk cv is met een fijne uitstraling.

Van dit cv maak ik een spontane dubbele salto.

Het cv bruist van een open- en enthousiaste kijk op het leven. De professionele luister-en werkhouding werken motiverend. Geen twijfel mogelijk dat je dit terug ziet in de werkhouding.
 

De feedback van de vakjury

Een opvallend “anders dan anderen cv”.

Een cv met een pakkende slogan, sterke opening van de verdere inhoud.

Goede keus van de profielfoto. Het cv heeft ook een rustgevende opmaak en kleurcombi, goede keus i.v.m. werken in de zorg.

Wat wil je gaan doen? Waar liggen de interesses en doelen? Ik zou hier duidelijker over zijn.

Waarschijnlijk een leuk bedacht concept, maar de uitvoering is (helaas) ondermaats. Het ontbreken van contactgegevens is slordig en de tekst bij de werkervaring is klein, wazig en daardoor lastig te lezen. Er is ook geen consistentie in de lettertypes. Zelf zou ik altijd kiezen voor een foto van het vooraanzicht, maar de oneliner "Als het leven je laat struikelen maak er dan een salto van" vind ik dan wel weer leuk en origineel. 

Foto is niet gemaakt van de voorkant, dat heeft toch mijn voorkeur. Wat ook jammer is dat opleidingen en trainingen volledig door elkaar staan. Deze zou ik splitsen.

De items “Mijn achtergrond” en “Mijn professionele vaardigheden” lijken op elkaar. Deze zou ik samenvoegen en/of explicieter eb verschillender maken. Nu meer van het zelfde.

Contactgegevens zijn niet aangevuld en kunnen beter bovenaan staan voor het overzicht in lay-out.

Ofschoon vernieuwend en verfrissend vind ik de opmaak toch rommelig met verschillende kleuren en lettertypes. Ik denk iets minder kleuren en 1 of 2 lettertypes het cv sterker maakt.

Het cv maakt nieuwsgierig en dat is precies de bedoeling van een cv. Maar het cv zou ook wel iets meer antwoorden mogen geven. Maak zaken explicieter. In “Mijn achtergrond” geef je aan gemakkelijk contact te maken. Ik zou graag een voorbeeld zien, waaruit blijkt dat je gemakkelijk contact maakt. Bijvoorbeeld: “Als woonbegeleider lukt het mij om echt in contact te komen met de bewoners en conflicten tot een oplossing te brengen. Zo heb ik door intensieve gesprekken met 2 autistische bewoners er voor gezorgd dat een langslepend conflict werd opgelost, zodanig dat ze tegenwoordig als vrienden door het leven gaan.”

De spreuk boven je cv, zegt veel over je. Prima dus, dan heb je niet zoveel woorden nodig. 

 

Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->